Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Завершилися змагання зі спортивної ходьби на 20 кілометрів у чоловіків. Цього дня скороходам пощастило: на відміну від 50 км, погода була практично ідеальною. Попри це не всім вдалося реалізувати заплановане.

Єдиними, кому з українців вдалося покращити свій особистий рекорд був 20-річний Віктор Шумік, який відносно нещодавно почав заняття спортивною ходьбою. Віктор фінішував на 11 позиції і зняв з особистого рекорду більш ніж півсекунди – 1:22:24.

«Завдання на цей Чемпіонат було виконати міжнародника і я його виконав. Хоча на Чемпіонаті України я показував результат такого рівня, але треба було ще раз довести, що я можу це зробити. У мене попереду чемпіонат Європи серед молоді, там можна боротися з таким результатом за перше місце. Буду далі тренуватися, щоб покращити результати на наступний рік.

Змагання чудові, з погодою нам просто пощастило, не так, як на 50 км. Траса можна сказати, що швидкісна. На поворотах трохи слизько було, коли пішов дощ, боявся, щоб не підслизнутися і не впасти.  У такій компанії змагатися прекрасно! Крістофер Лінке (прим.ред. – чемпіон світу 2015 року) йшов, Міхель Анхель Лопес! Йшов біля них, старався не відставати, йти разом з ними. Сподіваюся, що рік-два-три і зможу конкурувати з цими хлопцями. Загалом, йшлося гарно! Під кінець трохи «вставило» після 15-го, але дотерпів».

Іван Лосєв
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Слідом фінішував Іван Лосєв, на 12 позиції, його час – 1:22:28.

«Остання п’ятірочка якось вивалилася, наче хороший стан був, але трохи там не вистачало. Наче все за планом, та вимкнувся організм. А так, в принципі час досить непоганий. До Чемпіонату підходив у найкращому стані, налаштовувався боротися за медалі, виконали велику роботу.

Свій виступ оцінюю на три з плюсом, чотири не можу дати. Але тішить те, що останнім часом на моїх офіційних стартах час росте.

Віктор Шумік порадував! Він рівно пройшов все, я йому сам віддав ці секунди. Він пройшов на «п’ятірку».

На погоду жалітися не можу. Хіба що, коли дощ пішов, чи коли обливатися водою почали, то на поворотах асфальт дуже слизький. Дуже! Наче шампунь розлили. Під кінець фокус не такий сильний, збавляєш, щоб не впасти».

Олексій Казанін та Віктор Шумік

Олексій Казанін дістався фінішу 23-м – 1:26:49.

«Сьогодні не вдалося нічого. Якось незрозуміло: здоров’я було, а ноги якось наче не свої. Що маємо, те маємо. Хотілося звичайно краще! Треба робити якісь висновки. Я вдруге виступаю на міжнародних змаганнях на дистанції 20 кілометрів, адже мій профіль – 50 км. Цього року стартую на цій дистанції, тому що взимку не було бази. Готуватися на 50 км без зборів, у Києві – це неможливо. Тому підготовка не вдалася.

Вважаю свій виступ повним провалом. По контрольним тренуванням розраховував пройти 1:22.

Наступного року  сподіваюсь, все владнається, буду йти свою дистанцію, закладу хорошу базу і на Кубку Європи виступатиму на 50 км».