Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

200 м, чоловіки

Красива і впевнена перемога чемпіона світу 2017 року Раміля Гулієва, який представляє Туреччину, не стала несподіванкою.

 А ще 9 років тому, ще у юному віці Гулієв пробився до фіналу чемпіонату світу на цьому самому треку. Тоді перемогу відсвяткував Усейн Болт. Тепер настав час Гулієва:  19,76 – найкраще особисте досягнення спортсмена, рекорд чемпіонатів Європи і другий результат серед європейських спринтерів усіх часів після легендарного рекорду італійця П’єтро Менеа (19, 72, 1974 року). А це вже дуже серйозна заявка.

Друге місце за представником Великої Британії Нетанелом Мітчел-Блейком (20,04, SB). Бронза з таким самим результатом ознаменувалася національним рекордом для Швейцарії у виконанні Алекса Вілсона.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Метання списа, чоловіки

Найбільш емоційний фінал вечора: красива боротьба німецьких атлетів за божевільної підтримки місцевих уболівальників. Щоправда, мрія про суто німецький п’єдестал здійснилася лише на 2/3. Дубль оформили все ж представники Німеччини: Томас Ролер (89,47 м) і Андреас Хофман (87,60). Третім у цій боротьбі став представник Естонії Магнус Кірт (85,96). Ще один німецький атлет Йоханнес Феттер задовольнився п’ятим місцем і результатом 83.27.

До речі, відсвяткувати свою перемогу Томас вирішив досить оригінально: пірнувши у яму з водою для стипль-чезу. Було ефектно!

400 з/б, чоловіки

Не такою уявляли собі перемогу Карстена Вархольма його фанати і, певно, сам неймовірний норвежець також. Дуже серйозну боротьбу йому нав’язав турецький атлет Ясмані Копелло (47,81) і встановив при цьому національний рекорд. Тоді як у Вархольма – 47,64. Таким чином, Карстен додав до своєї колекції золото чемпіонату Європи з присмаком рекорду турніру, рекорду Європи серед молоді та PB. І схоже ця перемога йому далася дуже непросто, цього разу його фірмових емоцій ми не побачили, натомість Вархольм приходив до тями тривалий час після забігу.

Третім став представник Ірландії – Томас Барр (48,31).

100 з/б, жінки

Несподівану перемогу несподівано вирвала молода представниця Білорусі 21-річна Ельвіра Герман. Вона залишила позаду титулованих німкень і з результатом 12,67 здобула свою першу дорослу золоту нагороду. Поруч з нею на п’єдесталі представниці Німеччини Памела Дуткевич (12,77)та Сінді Роледер (12,77).

Хоча тут варто зазначити, що Ельвіра вже має чимало титулів з юнацьких та молодіжних змагань.

Стрибки з жердиною

Ще один дубль вечора! Перше і друге місця розіграла між собою представниці Греції. Екатеріні Стефаніді з результатом 4,85 оновила власний рекордом чемпіонатів Європи. Друге місце – Ніколета Кіріакопулу (4,80). Третя з результатом 4,75 бриатнка Холі Бредшоу. Цікаво, що Стефаніді зібрала вражаючу колекцію з 5 титулів офіційних стартів за останні 2 роки (3 європейські, світове та олімпійське золото).

3000 м з/п

«Пять» – показує Маєдін Мекіссі-Бенаббад,який представляє Францію. Саме таким за ліком для нього став цей європейський титул. І хоча результат виявився не супершвидким (8:31,66) і все вирішувалося на фініші, та кого це хвилює, коли спортсмен вже 10-й рік не здає лідерських позицій в Європі (рекорд належить належить також йому – 8:00,09). Другим був іспанець Фернандо Карро (8:34,16), а третій – італієць Йонес Чіапінеллі (8:35,81).

Підготувала Юлія Яроцька

Фото: European Athletics