Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Трейли стали невід’ємною частиною бігового руху в нашій країні, і вже з року в рік збирають тисячі учасників – любителів off road. І якщо основним місцем проведення трейлів вже традиційно є Карпатські гори, то по всій країні, як гриби після дощу, починають зв’являтись не менш амбітні проекти. Все це говорить про новий етап розвитку масового бігу!

Жорстка Атлетика регулярно знайомить читачів з  трейловими стартами, і тим самим зайвий раз переконується в різноманітності та унікальності природи в нашій країні. Сьогодні мова піде про 2-ий Mohrytsia Eco Trail в однойменному селі Могриця, що на Сумщині.

Трохи історії та фактів

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Всього в 30 кілометрах від Сум на берегах річки Псел розташоване мальовниче село Могриця, яке має власний природній артефакт – крейдяні гори однойменного (крейдяного) геологічного періоду віком в 100 мільйонів років. Це місце не можна сплутати з чимось іншим: масивні пагорби немов виросли посеред степу, а окремі ділянки бувшого крейдяного кар’єру засліплюють очі надприродньою білизною. І все це природнє білосніжне різноманіття є результатом роботи морських організмів, які населяли води давнього океану, а безліч окам’янілостей які знаходять тут є гарним тому підтвердженням.

Лише найзавзятіші…

Людський організм практично не має межі можливостей, а разом з простим бажанням перемогти самого себе – починається пошук. І як показує світова практика, не рідко такі пошуки заводять спортсменів в екстремальні умови бездоріжжя, пагорбів та чудернацьких ландшафтів. Тому представники Sumy Running Club не могли пропустити нагоду організувати власний трейловий забіг та кинути виклик горам за допомогою степових пагорбів! Тож, Mohrytsia Eco Trail є абсолютною квінтесенцією для будь-якого любителя трейлів.

Що чекає учасників змагань?

  • дивовижна траса степовими пагорбами та крейдовими кар’єрами
  • дистанції довжиною 10 та 20 км;
  • надприродні краєвиди;
  • чудова організація та призи переможцям.

Думка професіонала

 

Ми вже писали про особливості тренувального процесу трейлового бігу, але не могли не скористатись можливістю поспілкуватись з зірковою Тетяною Головченко, яка входить в оргкомітет змагань. Тетяна окрім звань МСМК на всіх дистанціях від 800 метрів до марафону, є єдиною українкою переможницею ЧЄ з кросу! Тетяна пролила світло на деякі особливості траси та нюанси підготовки до старту.

Які особливості траси змагань?

Змагання відбуватимуться по 5-ти кілометровій трасі, тож учасникам 10-кілометрового забігу треба буде подолати 2 кола, 20-кілометрового відповідно 4 кола. З одного боку біг колами може дещо втомити, але траса дуже різноманітна, тож подивитись буде на що!

Який набір та покриття траси?

Набір на одному колі становить 245 метрів, таким чином учасники на 20 км в сумі матимуть близько 1 кілометру набору, що є досить серйозним показником. По покриттю все дуже різноманітно – приблизно по третині крейда, грунт і трава. Таким чином, для учасників, які планують показувати швидкий час і боротися за перемогу раджу спеціалізоване трейлове взуття, а для менш амбітних учасників буде достатньо і базових тренувальних кросівок.

Відчуй красу перлини Сумщини з нами! Жорстка Атлетика їде вивчати сумські пагорби!