Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

10-го травня орієнтування у Швейцарії повернулося у місто, на цей раз щоб остаточно завершити зі спринтерськими дистанціями на Чемпіонаті Європи і в той же час, щоб розпочати естафетні змагання.

Улюбленцям місцевої публіки Юдіт Відер, Мартіану Хубману, Флоріану Ховарду і Елєні Рус не було рівних! Як то кажуть, – вдома і стіни допомагають. Уже з першого етапу Юдіт зробила величезний гандикап для своєї команди – майже на хвилину випередивши Урсулу Кадан з Австрії. Далі фінішувала досить щільна група дівчат, серед яких була і наша Катерина Дзема – 6 позиція після першого етапу.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Далі швейцарська естафета бігла самотнім лідером. Хоча й Флоріан Ховард показав 9-ий результат на етапі. Досить швидко з другою позицією розпрощалася команда Австрії. А зайняв її Еміль Свенск зі Швеції, він і показав найкращий час на етапі і скоротив відставання від лідерів до 24 секунд. Далі знову група, яка вже почала розпадатися на окремі. Пройшовши разом відеоперегон, британець Перет Ходкінсон на 1 сек випередив італійця Ріккардо Скалета. Тарас Рачук завершив другий етап української команди на 18-й позиції. Як сказав Тарас після дистанції, наче сіли батарейки і хлопці один за одним проносилися повз нього.

На третьому етапі Мартін Хубман показав найкращий час і знову повернув швейцарській естафеті більш впевнене лідерство. Швед Йонас Леандерссон впевненно пройшов другим з 4-им часом на етапі. А ось британець Кріастіан Йонес зробив вже відчутну перевагу над 4-им проміжним місцем – 25 сек. Але тепер позаду були не італійці, а норвежці. Олексій Савченко фінішував на 18-ій позиції, як і стартував.

На заключному етапі швейцарської четвірки старувала Елєна Рус, яка пройшла дистанцію у повній самотності та показала кращий час на етапі, тим самим, мабуть, реабілітувалася після не зовсім вдалого виступу на спринтерській дистанції. Навздогін Елєні кинулася шведка Каролін Олссон, вона показала пристойний результат і більш ніж впевнено фінішувала другою. А ось далі знову всі змішалися. Стартувавши третьою, британка Аліса Лік фінішувала шостою, пропустивши на заключній петлі австрійку Лауру Рамстейн. А перед ними на арені з’явилися чешка Яна Кнапова та норвержка Андріан Бенжамінсен. І хоча Яна шла по дистанції попереду норвежки, на відеоперегон та фініш прибігла трохи пізніше. Датчанка Мая Альм показала найкращий час на етапі (однаковий результат з Елєною Рус), але із занадто великим відставанням на старті (майже у 4 хвилини), Мая фінішувала лише 7-ою. Українка Олена Федорова фінішувала на 15-ій позиції лише з 13-им часом на етапі.

За розкладом 11 травня у Швейцарії день відпочинку. Хтось відновлюється, хтось проводить заключні тренування під естафету чи довгу. А завтра, 12 травня орієнтувальники знову зустрінуться у лісі на естафетних змаганнях. Склад наших команд дізнаємось трохи згодом.

EOC2018 Sprint-Relay Highlight-Clip

EOC2018 Sprint Relay Highlight-Clip European Orienteering Championships Ticino Switzerland 2018Video: Livemotion / www.livemotion.ch

Опубліковано International Orienteering Federation 10 травня 2018 р.

фото у тексті зі сторінки