Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У Швейцарії триває Чемпіонат Європи зі спортивного орієнтування.

Після кваліфікаційних забігів в основне коло змагань на середній дистанції пройшли Щербаков Денис, Кратов Олександр та Глібов Руслан. У фіналі Денис посів 30-ту позицію (+7:41), Олександр 20-ту (+5:56), і Руслан на 5-й позиції (+2:24) – як і на спринті у top-6 🙂

А кращі результати показали Олав Лунданес (бронза), Флоріан Ховард (срібло) та Матіас Кибурц (золото). У жінок кращою на цій дистанції виявилась Маріка Тейні з Фінляндії, срібний результат показала шведка Туве Александерсон, а швейцарка Сімона Аберсольд бронзою середньої дистанції ЧЄ розпочне свою медальну історію на дорослому рівні.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Жорстка Атлетика поспілкувалась з Олександром по завершенню змагань.

Які загальні враження? Сподобаллась дистанція, чи була складною?

“Так, дистанція була цікавою технічно та складною фізично, були варіанти – хороша дистанція”.

Вже після старту оцінюючи підготовку, чи можеш сказати, що все було правильно зроблено і був готовий до дистанції?

“Я би казав, що місцевість в цілому дуже схожа на Крим (Соколине, Ангарський перевал). Тож ніяких сюрпризів не було – наша місцевість. У цьому плані велика перевага для нас, інша справа – не вийшло реалізувати цю перевагу”.

А чому не вийшло?

“Фізично щось пішло не так, не знаю. Є думка, що акліматизація накрила, є ще декілька ідей”.

Не пізно для акліматизації?

“Зазвичай у мене на 2-3 день відчувається. Цього разу взагалі не було таких відчуттів? як зазвичай на 2-4 день, а от зараз якраз вони. Не знаю. Знову ж це перше? що спадає на думку. Коли я робив останню підводящу роботу все було нормально, відчував себе чудово”.

А технічно як пройшов дистанцію?

“Все нормально, були помарки – секунди. Це пов’язано з фізичною формою – дійсно складно орієнтуватися коли тебе заливає потом і молочною кислотою. Загалом, технічно задоволений – впорався нормально на фоні такого жахливого стану. Як я вже казав – рідна місцевість, було б дивно тут “зливати”.

Як зараз настрій, стан – хочеш бігти естафету, довгу?

“Після таких дистанцій зовсім ніякого настрою немає, але це перші такі емоції. Я не перший день цим займаюсь (орієнтуванням), будемо дивитися. Якщо я побіжу естафету, довгу буде цікаво порівняти відчуття. Якщо на наступних дистанціях все буде добре, можливо, на середній це був одиничний випадок і реакція організму на щось. А якщо форма буде поганою, значить щось було зроблено не так”.

А сьогодні, 10 травня, Чемпіонат Європи знову вертається у місто на спринтерські дистанції – на цей раз спринтерська естафета чекає на нас. Склад української команди: Дзема Катерина, Рачук Тарас, Савченко Олексій, Федорова Олена. Саме у такій послідовності бігтиме наша четвірка. Старт о 17:00 за місцевим часом.

Слідкувати можна за посиланням 

Фото зі сторінки