Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Івуарійський дубль на 60-метрівці, призери у межах 4 сантиметрів у стрибках у довжину, та перше золото для Угорщини в історії – таким був вечір другого дня чемпіонату світу У Бірмінгемі!

60 метрів

Мюріелль Ауре з Кот-д’Івуара після двох срібних медалей зразка 2012 та 2014 врешті піднялася на найвищу сходинку зимової світової першості!  30-річна спринтерка подолала пряму за фантастичні 6,97, а це – шостий результат в світовій історії та найкращий результат на цій дистанції з 1999-го року. Крім того, вона стала першою спортсменкою з Кот-д’Івуара, яка виграла титул чемпіонки світу з легкої атлетики.

Але це ще не все! Подвоїла радість івуарійців двічі срібна призерка ЧС-2017 у Лондоні Марі-Жозе Та Лу 7,05. Швейцарка Муджинга Камбунджі забрала бронзу – також 7,05, всього п’ятьма тисячними поступившись Та Лу. Тим часом олімпійська чемпіонка з ямайки Елайн Томпсон задовольнилася четвертим місцем – 7,08, а Дафна Схіпперс взагалі сьомим – 7,10.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Цей фінал треба побачити:


Стрибки у довжину

Шалені видалися перипетії у цьому секторі! І не менш шалені тут призери! 19-річний кубинець Хуан Мігель Ечеваррія став наймолодшим володарем золота у цьому виді в історії чемпіонатів.

Нервовим видалися стрибки для південноафриканця Луво Маньйонга. Після двох перших невдалих спроб він був за крок до припинення боротьби, та все ж видав результативний стрибок (8,33) і очолив змагання.  У наступному раунді Ечеваррія відповів стрибком на 8,36. Але Маньйонга просто таки вибухнув на “злітній смузі”  і також мав що сказати – 8,44 (національний рекорд, між іншим) і здавалося, що йому вже і стрибкової ями замало! Але не тут то було – Ечеваррія за мить перелітає кубинця на 2 см – 8,46! Більше Маньйонга вже нічого не зміг протиставити і залишивя другим.

Була дуже жорстка конкуренція, дуже щільна, але я готувався фізично і морально до змагань“, – сказав Еччеварія.

Зовсім недалеко, на третій позиції завершив змагання чемпіон 2016 року американець Маркус Денді –  8,42. Зазначимо, що одразу шестеро спортсменів тут перестрибнули 8-метрову позначку.

Подивіться, як це було:

Штовхання ядра

Аніта Мартон принесла першу нагороду світових чемпіонатів у приміщенні для Угорщини! І зробила це дуже майстерно.

Спершу лідерство тут тримала ямайчанка Данніель Томас-Додд, та потім у боротьбу включилася ще й китаянка – Ліцзяо Гонг. Однак, виявилося, що весь цей час Мартон лише “розминалася”, адже на третій раз видала переконливу спробу на 19,48, а фінальну крапку поставила з результатом 19,62 м. У Томас-Додд особистий рекорд – 19,22 і срібло, до Китаю їде бронза – 19,08.

П’ятиборство

До останнього напруженою була боротьба тут у дівчат, на заключну 800-метрівку лідерки йшли з зовсім невеликою різницею в балах, але британка Катаріна Йонсон-Томпсон все ж не віддала домашню перемогу нікому (4750), срібло везе до Австрії Івона Дадіч (4700), а бронзу та національний рекорд на додачу забирає кубинка Йоргеліс Родрігез (4637). Дебютний виступ нашої Аліни Шух (яка через погодні умови прибула лише ввечері перед стартом, перед тим провівши 30 годин в дорозі) завершився почесною сьомою позицією, детальніше про це та виступи у другий день українців читайте тут.

Оперативна інформація з Бірмінгему у нашому Telegram-каналі.

[efb_likebox fanpage_url=”gathleticsua” fb_appid=”1130755580316176″ box_width=”340″ box_height=”130″ locale=”uk_UA” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn”]

Фото IAAF.