Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Третина Чемпіонату України в приміщенні вже позаду і нам є, що розповісти! А саме –  про вечір першого дня змагань.

[efb_likebox fanpage_url=”gathleticsua” fb_appid=”1130755580316176″ box_width=”340″ box_height=”130″ locale=”uk_UA” responsive=”0″ show_faces=”1″ show_stream=”0″ hide_cover=”0″ small_header=”0″ hide_cta=”0″ animate_effect=”fadeIn”]

60 метрів. Сподівано-несподівано 20-річний Олександр Соколов став чемпіоном України (6.70). У фіналі представнику Миколаївщини вдалося випередити супердосвідченого Сергія Смелика (6.72). Хоча й за показниками півфінальних забігів Соколов і там був швидшим. Для Олександра цей результат став особистим рекордом, однак він не поспішає цим сильно тішитися:

В цілому задоволений, однак в кінці не зміг трохи набігти, можу все ж швидше і краще. В принципі все добре, але за планом тренера – на краплю швидше треба було. Хоча звичайно і він задоволений – три старти було і три по особистому. Далі ще планую виступити на Кубку України в Києві і буду вже готуватися до наступного сезону.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Перед стартом вдалося добре налаштуватися, хотілося змагатися, був настрій правильний у нас з хлопцями. Сергій молодець, я прагну до його рівня.

Насправді, особливо не думав про чемпіонство перед стартом, просто хотів показати те, що показував на тренуваннях. Зараз, звісно, дуже приємно розуміти, що найкращий в країні, приймати вітання“, – прокоментував Олександр.

У жінок на 60-метрівці прогнозовано чемпіонкою стала Христина Стуй, яка ще в середині січня виконала норматив на ЧС – 7.27. Тут Христина впоралась з цією дистанцією за 7.33. Найближчі конкурентки солідно позаду: Анастасія Голєнєва – 7.54. Аліна Калістратова – 7.57.

Одним із найзахоплюючих видів програми першого дня стало п’ятиборство. Нагадаємо, тут боротьбу лідерці українського багатоборства Аліні Шух завзято нав’язала з перших видів Рімма Гордієнко, яка на “обідню перерву” після трьох видів пішла фавориткою. І це протистояння тривало аж до останнього виду. У вечірній програмі Аліна трохи наблизилася до суперниці у стрибках у довжину – 6,05 м, тоді як у Рімми – 5,96. На старт останнього виду – 800-метрівки Гордієнко ще виходила у статусі лідерки, однак цю позицію втримати не змогла: 2:16 проти 2:29. У фінальному протоколі Аліна має 4472 бали (SB), Рімма – 4323 (PB). Третьою стала Ірина Рофе-Бекетова (4113). Такий результат дозволяє Аліні перебувати в ТОПі світового багатоборства і сподіватися на перепустку на ЧС (у багатоборстві відбір йде за рейтингом).

Нагороди знайшли своїх володарів і в штовханні ядра. Тут без несподіванок, але з досить успішними показниками: Віктор Самолюк відправив снаряд вагою у 7,26 кг на 19,19 м, Ігор Мусієнко на 19,04 м, Роман Кококшо – 18,40.

І про останній на сьогодні фінал – чоловічі стрибки з жердиною. Владислав Малихін вкотре цього сезону застрибнув на 5,50м. А от 5,63 йому не підкорилися. Кирило Кіру зі стрибком на 5,30 – другий, Владислав Мандич – третій (5 метрів рівно).

Також увечері відбулися передфінальні змагання у ряді дисциплін. Потужний склад дівчат змагатиметься вже завтра у жіночих стрибках у висоту ( Юлія Левченко, Ірина Геращенко, Юлія Чумаченко, Катерина Табашник впевнено подолали кваліфікацію). У інших стрибках – у довжину, – за результатами сезону та кваліфікації господинями сектору виглядають Крістіна Гришутіна та Марина Бех.

На жіночій 800-метрівці явним лідером виглядає Ольга Ляхова, у чоловіків ситуація більш непередбачувана – свої забіги повигравали: Дмитрій Ніколайчук, Євген Гуцол, Олег Миронець та Дмитро Ковальчук.

На 400-метрівці за результатами півфіналів найкращий результат у Тетяни Мельник – 53.66. Конкуренцію їй обов’язково cтворять Анна Рижикова (54.32), Анастасія Бризгіна (53.97), Катерина Климюк (54.13), Олена Колесніченко (54.59). Норматив на чемпіонат світу – 53.15. У чоловіків на секунду кращий результат від найближчого переслідувача показав Віталій Бутрим (47,40).

Також завтра побачимо і розв’язку у багатоборців-чоловіків. Тут з великим відривом після 4 видів лідирує Вадим Адамчук (3228), Шепітко Дмитро (3161) та Іваницький Василь змагаються за другу позицію (3145).

Чекаємо на завтра! Далі – ще більше цікавостей, тож під’єднуйся до нашого телеграм-каналу з оперативними новинами:

Хто вже має нормативи на ЧС – дивіться тут.