Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Особливістю сьогоднішніх дистанцій було швидке визначеня результатів – виграв той, хто першим відмітив фінішну станцію. Але зранку учасники стартували разом, а ввечері гандікапом згідно результатів у перший день.

Загальний старт завжди передбачає очну боротьбу та швидкий біг. Та щоб зменшити біг у “паравозі” організотори використовують розсіювання метеликом. Першими стартували чоловіки. У гострій та запеклій боротьбі першим фінішу дістався Савченко Олексій, слідом за ним фінішував Гичко Віталій і замкнув призову трійку Рачук Тарас. Близько до медалей фінішували Ушкварок Павло і Бабич Сергій.

Складнішою була боротьба за фініш у дівчат. Одного пункта на 100-му кп було явно замало.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Більшу частину дистанції впевнено тримала лідерство Дзема Катерина. Але припустилася помилки на виборі варіанту, і першими фінішували Федорова Олена та слідом за нею Тимощук Марія і бронзову нагороду здобула Калініченко Ганна.

За декілька годин спортсмени вийшли на старт гонки переслідування. Спочатку була технічно насичена ділянка, де потрібно було вичитати всі деталі та обрати вірний шлях, а далі вже спортсмени мали змогу продемонструвати свої швидкісні якості. Першим фініш перетнув Рачук Тарас, але в нього не спрацював чіп на одному пункті і у підсумку Тарас лишився без офіційного результату, лише з шаною від суперників. Таким чином золото дісталось Савченко Олексію, срібло – Ушкварку Павлу, а бронза – Гичко Віталію.

У жінок Катерина Дзема втримала лідерство, збільшивши свою перевагу на фініші, друга – Федорова Олена, Поліна Захарова замкнула чільну трійку лідерів.

(Оновлено!) після подання протесту було прийнято рішення щодо анулювання результатів гандикапу.

Між стартами Жорстка Атлетика мала змогу поспілкуватися з Савченко Олексієм.

–  Фактично не бачили тебе першу половину сезону, з чим це було пов’язано?

“У цьому році часто хворію, декілька стартів довелось бігти у ненайкращих кондиціях. Це перший такий рік, зараз пробуємо з’ясувати що могло так послабити імунітет та як виправити ситуацію”.

–  Вчора було багато підйомів, як вони далися тобі?

Так, дійсно, гірочки були потужні, але я готувався до такого. Зробив гарне тренування з забіганнями. Щоправда, без карти, останній раз працював з нею в Одесі”.

–  Щодо сьогоднішнього старту, як розвивалась боротьба, бігли натовпом?

“Так, почали всі разом на перший. Намагався триматися лідерів, не відпускати їх, контролювати ситуацію. На метелику розбіглися трохи, але після метелика знову разом бігли. На 13-ий розбіглися варіантами, але суттєво ситуація не змінилася. Ближче до фінішу вже додав”.

Насичений день позаду, лишився останній старт з запеклою командною боротьбою – спринтерська естафета.

Результати мас-старту