Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Напередодні Всесвітніх Ігор-2017 ЖА спілкується зі збірною України зі спортивного орієнтування. І сьогодні день “знайомства” з веселим Русланом Глібовим. В його активі бронза на спринтерській дистанції юніорського ЧС, срібло середньої дистанції КС, 5-та командна позиція у спринтерській естафеті.

Раніше ти брав участь у змаганнях з легкої атлетики, як ти поєднував тренування та розставляв пріоритети між атлетикою та орієнтуванням?

“Все просто: орієнтування був головним видом, а паралельно бігав кроси по легкій атлетиці”.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Які дистанції були для тебе “профільними” і яких результатів досягнув? Чому та коли припинив виступи у л/а?

“Профільних видів не було, бігав від 1,5 км до 20 км. Особистий результат на 3 км – 8:38. Причин припиняти бігати не було, просто зробив це”.

Розкажи, як ти став легіонером та скільки часу ти проводиш в Україні та за її межами.

“Став легіонером бо так вийшло. Орієнтування захоплювало давно, потім стало і професією. По можливості знаходжусь за межами України – зазвичай півроку мене не має в країні”.

Які дистанції тобі більше подобаються та чому? Чи так було завжди?

“Дистанції бігаю всі, зазвичай перевагу не надаю якійсь. Але помітив, що тимчасово більше подобаються ті, на які цілеспрямовано готуюсь”. 

По власним відчуттям ти універсальний орієнтувальник та чи все ж таки маєш спеціалізацію? Що для тебе найважче у цьому виді спорту?

“Думаю, що більш універсальний, ніж спеціалізований. Важко сказати, що зараз є найважчим чи найскладнішим у спорті. Мабуть, проблеми з головою створюють найбільше клопотів”.

Розскажи як у тебе відбувається аналіз дистанції: самостійно чи разом з командою, одразу на фініші, в той же день чи вже коли змагання завершуються? Чи ведеш письмово такий аналіз, як потім використовуєш його?

“Аналіз дистанцій зазвичай особистий. Намагаюсь робити його після змагань у той же день, але останнім часом виходить погано. Думаю, краще робити письмовий аналіз. Можу його перечитувати час від часу. Головне – внутрішня чесність. Не обманювати себе, писати чому припустився помилки. В ідеалі пам’ятати і працювати над цим моментом”.

Яку дистанцію назвеш найбільшим розпачем, а яку найбільшою вдачею на своїй пам’яті?

“Було багато хороших і поганих в плані проходження дистанцій. Одна з останніх – естафета на ЧС цього року. Користуючись нагодою, приношу свої вибачення всім вболівальникам і тим, хто хвилювався. Пробачте за невиправдані сподівання”.

Олімпійські Ігри є мрією багатьох спортсменів, чи є в тебе аналогічне ставлення до ВІ?

“До Всесвітніх Ігор ставлюсь спокійно”.

Ти вже бігав у Вроцлаві минулого року, чи сподобалась тобі організація та місцевість?

“Так, бігав КС в тому році в Польщі. В цілому сподобалось, все було організовано добре”.

Не про спорт. Всі знають, що ти полюбляєш молоко, чи віддаєш перевагу якомусь виробнику? Не було думок залучитися підтримкою одного з них?)

“Так, з молоком в мене серйозні відносини останні півроку. Надаю перевагу АТБ-шній “Своя лінія”, оскільки саме дешманське, із елітних сортів – “Яготинське”. Були неофіційні пропозиції від місцевої придніпровської доярки, але через непостійні поставки налагодити тісну співпрацю не вдалось”.

Якщо б можна було обрати суперсилу, щоб це було: супершвидкість, читання думок, переміщення у часі? чи може ти знаєш, що тобі потрібно щось інше?)

“Про суперсилу складно казати, але пропозиції з читанням думок і переміщенням у часі гарні. А мозок можна замовити? 🙂 “

Сьогодні у орієнтувальників останній тренувальний день і вже завтра розпочинається змагальна програма зі спринтерської дистанції. Бажаємо Руслану та всій команді навести лад у власній голові та вийти на старт зібраними, у чудовій формі. Першими стартуватимуть жінки о 11:00, а продовжать чоловіки о 12:00.

Використані фото зі сторінки