Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Володимир Мисливчук зійшов на п’єдестал Кубку Європи, що проходив на Канарських островах

Мої емоції зашкалюють, я щасливий”, – у захваті говорить Володимир Мисливчук, він став бронзовим призером Кубку Європи з метання молоту, що відбувався в іспанському місті Лас-Пальмас-де-Гран-Канарія.

“Змагання були дуже важкі, адже проходили у неймовірну спеку – плюс 28, але я не жаліюся, бо всі учасники були в однакових умовах. Я радий, що в останній, шостій спробі мені вдалося метнути молот на відстань 69,47 метрів і зійти на п’єдестал. На Канарах я поставив особистий рекорд. Та найголовніше, що мені поталанило залишити позаду багатьох елітних суперників, серед яких спортсменів з Білорусі, Іспанії та Хорватії”.

Новоспечений призер Євро признався, що вибрав метання молот через … заздрість. “Я почав займатися улюбленою справою у дванадцять років, – каже 20-літній спортсмен, – Старший за мене на п’ять років брат Євген вже активно метав молот і привозив медалі з різних змагань. Я йому по-білому заздрив і якось пообіцяв, що також виборюватиму медалі. Записався на гурток до тренера Ярослава Маланюка в рідному Делятині і почав активно займатися. І ось тепер я вже перевершив досягнення свого брата”.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Володимир Мисливчук запевняє, що бронзова медаль Кубку Європи не межа його можливостей і що в нього попереду серйозніші цілі. Він продовжує активно працювати. Тренується три рази на день. “У моєму тижні чотири дні робочі і три вихідні, – каже атлет, – Але ці три відпочинкові дні з натяжкою можна назвати вихідними, бо я відновлюю організм. Саме так побудована підготовка метальника: 30 відсотків тренування і 70 відсотків відновлення. Під час трьох відновлювальних днів відвідую басейн, сауну, роблю масажі, а ці процедури також виснажують організм. Ну а в ході тренувань праця дуже важка. Найскладніше у тренажерному залі, де доводиться піднімати та присідати зі штангами, вагою понад 200 кілограмів”.

Титулований спортсмен твердить, що жодні тренування не допоможуть стати чемпіоном без правильного харчування. “Так, їжа – понад усе, – говорить Володимир Мисливчук, – У нашій дисципліні є правило: “Добре їсти, добре спати і можна на 80 метрів метати. Стараюся споживати натуральну їжу. Їм багато, і я цього не приховую – по чотири або п”ять разів на день. Харчами не перебираю, адже живу в гуртожитку, де гріх розкошувати. Готую їду самотужки. Наш допінг – гречка та куряче філе. Вони є приятелями метальників. Також вживаю цибулю, часник – щоб бути здоровим. Якщо спортсмен мого рівня застудиться і вживає антибіотик, то показує гірший результат на чотири чи на п”ять метрів. Мені не можна хворіти”.

Олег ЗУБАРУК, газета “Експрес”