Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Бігові види вечірньої програми продовжилися забігами жіночої півторашки. Олена Сідорська, котра лише починає «смакувати» цією дистанцією, дебютувала на дорослому Чемпіонаті Європи в приміщенні. І дебютувала цілком достойно. Олена показала особистий рекорд – 4:14.95. І хоча не пройшла до фінального кола змагань, спортсменка визнає, що це є хорошим підґрунтям для підготовки до Олімпійських Ігор в Токіо і разом з тим навіть трохи шкодує, що не перейшла на цю дистанцію раніше.

Можна сказати, що перша моя півторашка була на Чемпіонаті України, така щоб з суперницями і в хорошій компанії. В цілому, мені ця дистанція подобається, але самопочуття після півторашки не дуже, після 800-метрівки якось краще зазвичай себе почувала, там менше бігти:)

Тренер мені сказав просто «відчути» цю дистанцію. Хотілося б краще, налаштовувалася на кращий результат, хоча б на 2-3 секунди, відчуваю, що потенціал 100% є. Але що завадило, сказати не можу. І бажання є! Залишилося ще попрацювати трохи. “Фінішувати” 500 метрів поки що для мене щось абсолютно нове.

Я раніше не змагалася на таких першостях в приміщені. Але атмосфера тут дуже класна, не передати! Це для мене шалений досвід: нові відчуття, багато людей, котрих я бачила лише по телевізору. Крім того, я тут маю неймовірну підтримку від свого чоловіка, масажиста нашої збірної, який також приїхав сюди у складі команди, і, звісно, мені дуже допомагає.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Перехопила естафету на біговій доріжці Ольга Бібік, котра вже вдруге встигла вийти на доріжку белградської арени. Після ранкового забігу Оля встигла перепочити лише кілька годин і стартувала у півфіналах 400 метрів у вечірній програмі. З результатом 53.66 Бібік прибігла до фінішу четвертою, що не дозволяє пройти до фінальної стадії змагань. Та спортсменка не засмучується і налаштовується показувати хороші секунди в естафеті.

IMG_6917

Тішить те, що є якась стабільність. Це моя перша зима, яка так добре пройшла. Враховуючи, що я зимою раніше ніколи так вдало не бігала.

Відчутним був такий короткий відпочинок між забігами. Встигла лише помитися, поїсти, навіть поспати не встигла, серце і ноги не відновилися. Заснути взагалі не змогла.

В цілому завдання на Чемпіонат Європи я виконала, думаю, тренер задоволений. Хоча, незважаючи на те, що я пробігла швидше ніж вранці, зараз мій біг мені зовсім не сподобався: стрибала і тягнула крок. По дистанції старалася думати про стопу, швидко її знімати, що є моєю основною помилкою. А от сідничний нерв не заважав, я його знеболила напередодні перед сном.

Завтра цілий день буду відновлюватися і налаштовуватися на естафету. Я впевнена, що у нас все вийде, дівчата зберуться і ми покажемо свої бійцівські якості.

Володимир Киц став єдиним представником України на дистанціїї 3000 метрів. Показавши «свій» результат – 8:04.96, Володимир не зміг пройти далі.

IMG_6988

За тиждень до старту я застудився. Звичайно, хотілося краще, але хвороба трохи завадила. Думаю, якби не хвороба міг би міняти 8 хвилин. Вважаю, що секунди нормальні, пробіг по своєму ж результату, провалу нема і це вже непогано. Хоча для таких забігів, думаю, треба робити відбірковий норматив 7:50.0, щоб себе комфортно почувати в цій компанії.

На літо поки що планів ще не будував, все залежатиме від того як проведу тренувальний збір. Хотілося б поїхати у вискогіря, але не знаю як буде виходити. Але без високогіря на середніх дистанціях готуватися складно.

В кваліфікації в чоловічому потрійному кольори українського прапору відстоював Павло Безніс, але результату в 15,99, який він показав в останній спробі, вистачило лише на 16-е підсумкове місце.

IMG_7053