Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Після напруженого олімпійського сезону українська легка атлетика починає знову набирати обертів, а разом з нею і «Жорстка Атлетика».

28-й випуск «Жорсткої Атлетики» присвячений Чемпіонату світу з легкої атлетики серед ветеранів, який нещодавно завершився в австралійській Перті, а також розвитку ветеранського спорту в Україні. А гостею випуску стала найкраща легкоатлетка жовтня в Україні, багаторазова чемпіонка світу зі стрибкових видів, рекордсменка світу з потрійного стрибка в категорії W50, генеральний секретар «Асоціації ветеранів спорту України» – Валентина Крепкіна.

Вашій увазі короткий уривок з інтерв’ю. Повний варіант запису ви зможете прослухати за посиланням нижче.

Валентино, вітаємо вас з неймовірним медальним виступом на ЧС серед ветеранів, а також зі званням кращої легкоатлетки жовтня в Україні. Як ставитеся до такого визнання? В голосуванні брали участь?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Будучи ще в Австралії на Чемпіонаті Світу було дуже приємно, що нас, двох найкращих ветеранів, які на той момент вже мали золоті медалі, висунули на звання найкращих. І дуже тішить, що є увага з боку Федерації до ветеранського спорту, як до серйозного руху, який пропагує легку атлетику та Україну взагалі. Проголосувала за Івана Олексійовича Пушкіна, свого колегу по збірній.

Це вже не перший ЧС для вас. Скільки вже медалей на вашому рахунку?

Для мене головне це участь, задоволення від змагань, від стрибків, від спілкування з однодумцями, тож підрахунком медалей не займалася. Але останнім часом все більше і більше людей запитують. Ну давайте спробуємо порахувати. Почала я виступати по спорту ветеранів в 2001 році, тобто коли мені виповнилося 35 років. З того часу я брала участь у всіх змаганнях рівня Чемпіонатів Світу, Чемпіонатів Європи, Всесвітніх Ігор, жодного не пропустила.  І лише в 2014 році на Чемпіонаті світу в закритих приміщеннях в Будапешті, я залишилася без медалей, бо було багато організаційної роботи. Збірна України налічувала більше 100 учасників, все було на моїх плечах: організація, заявка, розміщення. Це забрало у мене багато сил, зрештою, я прихворіла і посіла лише четверте місце. Взагалі, думаю, медалей десь 130 за весь час виступів, але треба рахувати.

15086891_10211302751463367_147386511_n

Ваша мрія про стрибковий покер: висота, довжина, жердина, потрійний. Як справи з цим, ви працюєте?

Так, маю мрію виграти Чемпіонат світу чи Європи у всі стрибкових видах. До речі, в Бразилії на Чемпіонаті світу була дуже близькою до цього, але, на жаль, травма трішки завадила мені показати результат в секторі для стрибків у висоту. Фактично стрибала на одній нозі і в результаті здобула бронзову нагороду, вже при трьох золотих нагородах.

 

Повну версію інтерв’ю слухайте тут:

[mixcloud https://www.mixcloud.com/radiosportua/%D0%B6%D0%BE%D1%80%D1%81%D1%82%D0%BA%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0-28-%D0%B9-%D0%B2%D0%B8%D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BA-18112016/ width=100% height=120 hide_cover=1 autoplay=1]

Або за посиланням тут.

Завантажити ж подкаст можна за цим посиланням.

iqvdb7ke6e0