додому Новини

Українка виборола “золотий квиток” на Чемпіонат світу з ультрамарафону, пробігши понад 221 км без сну

19 жовтня в різних містах світу відбувався Командний Чемпіонат світу з ультрамарафонського бігу Big Backyard Ultra World Team Championship 2024. Збірні різних країн виходили на старт, аби визначити найбільш витривалих бігунів – за регламентом учасники мають долати одне коло довжиною 4,167 милі (6,7 км) щогодини, знову і знову, поки не залишиться лише одна людина. Така відстань кола є випадковою, воно точно розраховане, щоб бігуни, які зберігають темп, долали 100 миль за 24 години. На відміну від більшості перегонів, Big Backyard Ultra  не має встановленої фінішної лінії. Єдиний спосіб перемогти — пережити всіх, і невідомо, скільки часу це може зайняти. Бували випадки, коли перегони тривали більше 80 годин.

Вперше такий формат змагань приймала цього вікенду Польща. Яблунів став одним з міст-сателітів, де проходив Big Backyard Ultra World Team Championship 2024.

Змагалася тут і збірна України. А найбільшого успіху досягла Вікторія Ніколаєнко-Брянцева. Вона не лише виграла жіночі змагання, подолавши 33 кола (221,43 км) а й виборола путівку на головну подію Вig Backyard Ultra – Чемпіонат Світу, що відбудеться наступного року на батьківщині цього івенту у США.

“Командний чемпіонат світу Big Backyard Ultra World Team Championship 2024 і моя мрія потрапити в Теннессі на індивідуальний чемпіонат світу 2025 здійснилася!!!! У мене золотий квиток!

Хочу подякувати команді України за те, що приїхала до Польщі та представляла Україну у світовій спільноті Backyard всупереч усьому! Тому що в Україні досі триває страшна війна”, – написала Вікторія на своїй сторінці у Facebook.

Відзначимо, що переможець змагань серед чоловіків, поляк Павел Пщулковський здолав 67 кіл – 448,9 км!

Вікторія Ніколаєнко: 38 годин і 254,6 км новий жіночий рекорд Kyiv Last One Standing