Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Однією з найбільш “валідольних” дистанцій Чемпіонату України у Львові була жіноча 400-метрівка. На жаль, на цій дистанції українки не відібралися на Олімпійські Ігри у Парижі, не вдалося вибороти путівку і в жіночій естафеті 4х400. Тож єдиним шансом потрапити до олімпійського Парижу, було місце в змішаній естафеті 4х400 (нагадаємо, естафету наша команда виборола в травні на Багамах). Одну жіночу позицію у складі квартету заздалегідь гарантувала собі Анна Рижикова. На ще одну претендували Мар’яна Шостак, Тетяна Мельник та Катерина Карпюк.

Виграла фінальний забіг на домашній арені у Львові Мар’яна Шостак 52,11

Тетяна Мельник була другою – 52,56, і увійшла до олімпійської естафети як резервна. Катерина Карпюк знов не змогла подолати “прокляття” 53 секунд”, і з часом 53,06 виборола бронзу чемпіонату України.

Нагадаємо, львів’янка Мар’яна Шостак, яка навчається і тренується у США, цього року потужно увірвалася до числа лідерок української 400-метрівки. Атлетка показувала найшвидші секунди в країні як взимку, так і влітку. Представляла Україну у півфіналі Чемпіонату Європи в Римі, і вперше в кар’єрі стала чемпіонкою України серед дорослих!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Про те, як змагалося га домашній арені, конкуренцію і дружбу з колегами по естафетній команді, та секрет вдалого сезону – запитали у Мар’яни після нагородження.

Як вам змагатися в рідному місті?

Це особлива відповідальність, дуже хвилююче – не так хвилююче Чемпіонат Європи проходив, як цей старт. Тому що вдома на домашньому стадіоні, дуже багато людей прийшло мене підтримати, батьки, хотілося не підвести – і не підвела!

Ваші головні конкурентки на 400 метрів, водночас і колеги по естафетній команді – складно конкурувати зз подругами?

Ми  конкуренти лише на доріжці. Поза доріжкою ми друзі. І я вважаю що попри те, що  ми бігли індивідуальні 400 м, ми в першу чергу естафета , і мені дуже приємно бігти зі  своїми дівчатами –  вони дуже достойні конкурентки. Тому  це круто!

Які емоції від того, що вперше виграла дорослий ЧУ?

Чемпіонкою України серед дорослих дійсно стаю вперше, і це потрапляння на Олімпіаду  – поки що не усвідомлюю до кінця, це незвичайні відчуття, я просто дуже щаслива!

На початку цього року ти вірила, що попадеш га Олімпіаду, виграєш ЧУ, виступатимеш на Чемпіонаті Європи?

Так,  це була моя ціль, і результати проказували, що я потенційно можу, і у мене все мало б виходити. Все вийшло так, як планувалося.

Ти видала доволі потужний сезон – в чому запорука успіху? Це результат тренувань у США, чи просто настав твій час і накопичився необхідний досвід?

І те, що накопичила досвід, і тренування в США. Взагалі я вважаю, що мій вік це такий пік кар’єри, хоча і впевнена, що у мене все лише починається. Це результат років тренувань, і також моя підготовка в США, і підготовка перед змаганнями в Україні з українським тренером – все це разом, склалися всі складові.

Повну відео версію цього інтерв’ю дивіться на наших сторінках в Instagram та Facebook.

Фото Дмитра Путінцева (ФЛАУ)

В Україні з’явився новий МСМК зі штовхання ядра – Артем Левченко виграв Чемпіонат України з особистим рекордом