Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У ранковій програмі Чемпіонату Європи з легкої атлетики одразу троє українок змагалися кваліфікації на дистанції 400 метрів, що стало приємним сюрпризом для вболівальників – раніше у стартовому складі збірної на цій дистанції була заявлена лише Катерина Карпюк. Але на стартовій лінії сьогодні побачили ще й Мар’яну Шостак та Тетяну Мельник.

Своїм шансом на повну скористалася 23-річна Мар’яна Шостак, яка є лідеркою поточного року в Україні на 400 метрів як на стадіоні, так і в приміщенні. Змагаючись у другому забігу, Мар’яна зуміла набігти на фініші, і оновивши особистий рекорд до  52,07, була п’ятою. У Загальному заліку це восьмий час, який дозволив українці вийти до півфіналу.

От що розповіла атлетка нашим кореспондентам після кваліфікації:

Мар’яно, це твій дебют на Чемпіонаті Європи, та ще й з особистим рекордом і кваліфікацією до фіналу, яку емоції?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Просто клас, просто на найвищому рівні, я дуже щаслива! Чесно скажу я очікувала такий результат, думаю я була до нього готова. Просто показала те, на що була готова – я дуже щаслива, бо все склалося як ти хотів. Легка атлетика це такий спорт, де не знаєш ніколи як складаться, а коли складається як ти очікував – це просто щастя!

Як тобі погода, всі скаржаться на спеку

Я тренуюся в Техасі, для мене це звична погода не комфортно але, не трагічно. В принципі я себе нормально почувала.

Можеш порівняти змагання в США і Європі?

Не скажу що є різниця, дуже багато європейських атлетів тренується в Америці, тому на змаганнях в США така сама атмосфера – не відчуваю відмінностей. Міжнародні змагання це міжнародні змагання – всі поводяться як професіонали, організація на найвищому рівні.

Сильно переживала?

Ні, я була схвильована, але була щаслива, можливо кілька років тому я б хвилювалася, але сьогодні я кайфувала мені все сподобалося. Доріжка бігуча, конкуренти всі сильні, я очікувала від них таких результатів, і очікувала від себе не відставати, тому так і сталося я дуже щаслива.

Катерина Карпюк стала шостою в першому забігу з часом 53,06. Тетяна Мельник фінішувала сьомою в третьому забігу –  54,06. В загальному заліку їх результати були 19-м та 20-м відповідно. Тож на 400-метрівці дівчата завершили боротьбу. Але ми ще сподіваємось побачити їх на “Стадіо Олімпіко” у складі жіночої естафети 4х400, яка буде боротися не лише за медалі, а й за норматив на Олімпійські Ігри в Парижі.

Півфінальні змагання в бігу на 400 метрів у жінок відбудуться завтра, 9 червня, о 21:05.

А кваліфікація естафети 4х400 пройде у вівторок, 11 червня.

Минулі вдалі стрибки були на емоціях, але для результату треба додавати техніку – коментар Юлії Левченко