Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

В ранковій програмі другого дня Чемпіонату Європи з легкої атлетики в Римі троє українок змагалися в кваліфікації бігу на 400 метрів. До півфіналу пройшла Мар’яна Шостак. А Катерина Карпюк та Тетяна Мельник показали 19-20 час у загальному заліку.

Результат Катерини 53,06 був шостим у її забігу. Що не вдалося сьогодні в Римі, атлетка розповіла кореспондентці Жорсткої Атлетики у мікс-зоні.

Катерино, здалося що сьогодні тобі було важко бігти.

Насправді? А я думала ви не помітили (сміється, – прим.ред). Так, дійсно під кінець трохи вставило. Це така специфіка 400 метрів, що коли спекотно – заливає сильніше. Хоча останній мій біг на чемпіонаті балканських країн був дуже класним. Я пам’ятаю ті відчуття: на останніх 100 метрах класно набігала, але там був один нюанс –  це був пізній старт, був дощ, прохолодно тому мені легше біглося. А тут спека дає своє, хоча у мене постійно на голові була холодна пов’язка, лід, вода… Ще нас потримали перед стартом хвилин 5 на сонці, і це в мінус до мого результату. Але я не скажу, що це сильно вплинуло.  Щось я не можу ніяк з 53 вибігти, це найбільше мене розчаровує, що так близько, а я товчусь-товчусь, і ніяк не можу подолати цю планку. Але зараз лише початок сезону бажання є, план є, тренер є, попереду багато стартів. Потрібно лише щоб все зійшлося.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Які враження від Чемпіонату Європи саме в Римі?

Я обожнюю Італію, що б тут не відбувалося – мені все подобається. Навіть цей запах який навколо, тут скрізь ростуть хвойні дерева, я обожнюю цей запах, він мені нагадує дитинство в селі. Я люблю цю їжу, все що продається в магазинах, у мене багато друзів з Італії, я в команді італійського менеджера – ну просто все подобається.

Але, як вже казали наші старші тренери, організація не дуже. От, наприклад, ми позавчора їздили на тренування, і нас не пустили на два стадіони з трьох. Був автобус, був розклад, а  пояснень чому не пускають – не було. І ми змушені були вимагати автобус який би нас відвіз на стадіон, і робили тренування на третьому стадіоні.

В перший день не було води, мені довелося бігти в супермаркет купляти. Такі наче і нюанси, але вони є. Сьогодні я за півтори години виїжджала на старт, тому що будь-що може статися – в Римі шалені затори. Але я не буду жалітися, це Італія і я люблю Італію!

Ти також в складі жіночої естафети, знаєш вже – будеш виступати чи ні?

Так, я в списку естафети 4х400 жіночої. Але у нас в команді так заведено, що не кажуть склад і етапи аж до самого бігу. Ми розминаємося всі, пробуємо всі етапи, передачі, і тільки перед колрумом ми дізнаємося склад. Маючи досвід бігу в естафеті багато років, я собі це пояснюю так – різні були дівчата в команді, хтось ображається, дівчата всі емоційні… напевно щоб зберегти наші нерви і стосунки в команді нам тримають інтригу. Але я звикла до цього – є якийсь азарт!

Олександр Погорілко вперше бігтиме 400 метрів на чемпіонаті Європи – які очікування від рекордсмена України