17 квітня, Національний олімпійський комітет України провів захід за участі відомих українських спортсменів, представників шоу-бізнесу та спортивних журналістів, який був присвячений 100 дням до відкриття Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Серед зіркових гостей, які взяли участь у символічному запуску зворотного відліку до головних змагань планети, була й виконуюча обов’язки президента ФЛАУ Ольга Саладуха. Очільниця федерації легкої атлетики України й сама чотири рази представляла Україну на Олімпійських Іграх (Пекін 2008, Лондон 2012, Ріо-де-Жанеро 2016, Токіо 2020), і  має в активі бронзу Олімпійських Ігор в Лондоні 2012 року.

Сьогодні ми відлічуємо 100 днів до початку Олімпійських ігор в Парижі. Наразі входимо в стадію активної підготовки, щоб коли розпочнуться змагання бути на піку спортивної форми. Українські спортсмени вибороли 67 олімпійських ліцензій, але здобуття їх ще триває. Впевнена, що легка атлетика, як королева спорту зробить вагомий внесок у наш спільний результат на Олімпійських іграх, – заявила Ольга Саладуха.

Відзначимо, що на сьогодні українські легкоатлети здобули вже дев’ять ліцензій на Олімпійські ігри 2024 – хто саме має путівки у Париж дивіться тут.

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Традиційно на літніх Олімпійських Іграх саме легкоатлети складають найбільшу частину збірної України. Так в Токіо-2020  легкоатлетів було 47, тоді як вся команда з усіх видів спорту налічувала 158 спортсменів.

Ольга Саладуха також нагадала, що в умовах війни, Олімпійські Ігри мають особливе значення для українців:

Результат на Олімпійських іграх – це більше ніж просто спортивний успіх. Це в тому числі привернення уваги до війни, яку веде росія в Україні та адвокація залучення допомоги від наших партнерів. Тож чим частіше підніматиметься український прапор і частіше звучатиме наш гімн, тим ближчою буде перемога над ворогом, – підкреслила Ольга Саладуха.

15-річна легкоатлетка оновила світовий рекорд та виконала олімпійський норматив, але не змагатиметься у Парижі через вік

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів