Чинна чемпіонка світу зі стрибків у висоту, бронзова призерка Олімпійських Ігор Ярослава Магучіх, стала героїнею нового епізоду подкасту від міжнародної федерації легкої атлетики “World Athletics Inside Track Podcast”. Розмова з Махучіх відбулася на Чемпіонаті світу з легкої атлетики в приміщенні Glasgow 24, де вона виборола срібну медаль.

Українка розповіла про своє життя як на доріжці, так і поза нею. Зокрема, Ярослава поділилася, чому вона знімає шкарпетки та шипівки між стрибками, яку гордість відчуває, представляючи свою країну у важкий час, та про свого кота, який стрибає у висоту із зайвою вагою.

На питання, про свої вражаючі досягнення у 22 роки, Магучіх сказала таке:

«Я ніколи не рахую здобуті медалі, але коли люди нагадують мені про це, це справді фантастично. Усі вони є результатом наполегливої ​​роботи мого тренера та команди. Я досі пам’ятаю свою першу велику медаль, яку виграла на чемпіонаті світу U18 у Кенії 2017 року. Це дало мені велику мотивацію продовжувати підготовку до Олімпійських ігор у Токіо».

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Про прагнення одного дня побити світовий рекорд

«Думаю, спочатку мені потрібно трохи психічно дозріти. У мене світовий рекорд U20 – 2,04 м, але я думаю, що мені потрібна трохи більша швидкість, щоб побити світовий рекорд серед дорослих. Можливо, зіркам також потрібно зійтися, щоб це сталося».

Про її інтереси поза легкою атлетикою

«Я взяла кота з притулку чотири роки тому. Незабаром він став моїм другом і теж почав стрибати у висоту. Але зараз він живе з моїми батьками і трохи погладшав. Він більше не любить стрибати, тому я думаю, що мені треба цим зайнятися.

Я також люблю моду, і нещодавно брала участь у Тижні моди, представляючи одяг Puma. Це було весело, але я не відчувала тих емоцій, які відчуваю на доріжці, тому що це була просто ходьба, і я не відчувала нічого всередині. Коли я в секторі, у мене є адреналін і хвилювання, що робить це справді приємним».

Про її надихаючий приклад для молоді в Україні

«Я змагаюся за свою країну, за свій народ, за наших захисників. Я вдячна їм усім за те, що маю можливість тренуватися за межами України та представляти свою країну. Мені подобається те, що я надихаю людей почати займатися легкою атлетикою. Заняття спортом дуже важливі для вашого фізичного та психічного здоров’я. Можливо, через 10 років у нас в Україні з’явиться нове покоління спортсменів.

Спорт допоміг мені прийняти виклик цієї війни. Я хочу надихати українців, і саме завдяки йому змогла зосередитися на Чемпіонаті світу в приміщенні в Белграді та виграти золоту медаль».

Епізоди доступні на всіх звичайних платформах подкастів, зокрема на Apple Podcasts ,  Spotify  і Sport Social Podcast Network , а вболівальники також можуть дивитися шоу на веб-сайті World Athletics .

Ярослава Магучіх: “Ракети влучили в спортивну школу Дніпра, де почалася моя спортивна кар’єра”

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів