Рим з 7 по 12 червня прийматиме чемпіонат Європи з легкої атлетики. Окрім ажіотажу, викликаного тим, що це головний континентальний старт перед Олімпіадою в Парижі, є і ще кілька моментів вартих уваги. Зокрема, вперше з 2006 року, учасники півмарафонської дистанції фінішуватимуть на головному стадіоні, по-друге, італійська столиця підготувала витривалим надзвичайно мальовничий маршрут, що охоплює багато найвідоміших визначних пам’яток Риму.

Обидва напівмарафони відбудуться у неділю, 9 червня, на переважно рівнинній трасі. Стартуватимуть учасники на вражаючому фоні імператорських форумів. Звідти маршрут пролягає повз найбільш знакові місця Риму. Сама траса розрахована на три кола – це дозволить вболівальникам кілька разів побачити своїх фаворитів. 

Нема сумнівів, що найбільшу підтримку матимуть представники країни господаря – італійці, обоє з яких до того ж претендують на нагороди. У чоловіків серед фаворитів – чинний чемпіон Європи з бігу на 10 000 метрів Єманеберхан Кріппа, який є третім найшвидшим європейським напівмарафонцем в історії з його національним рекордом 59:26. У змаганнях жінок Італію представить уродженка України Софія Яремчук, яка  наразі є п’ятою найшвидшою європейкою цього року, з найкращим результатом сезону 68:27, який є і рекордом Італії.

Я з нетерпінням чекаю цього святкового дня. Це буде  пробіжка крізь історію: траса прекрасна — від старту в Фори Імперіалі, з чарівним Колізеєм позаду нас, до парку Форо Італіко та фінішем на Олімпійському стадіоні. Це буде фантастичний півмарафон для Риму, який стане столицею європейської легкої атлетики, – розповіла Софія в інтерв’ю Еuropean Аthletics.

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Джерело: Еuropean Аthletics

Софія Яремчук про марафон у Валенсії: була задача показати результат 2:24-2:23, мої думки були заняті тільки цим

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів