24 березня відбувся перший етап бігової ліги від Run Ukraine “Десятка Незламності. Київ 2024”. Ранкова повітряна тривога не зіпсувала організаторам та спортсменам настрій, тож перший старт вдалось таки дати за графіком о 8:00.

Погода була хмарною, її супроводжував невеличкий вітер та легкий дощ, фінішерів зустрічали з термоковдрами. Умови для змагань були доволі комфортними. 

Бігуни зі всієї України зібрались у Києві задля благодійної мети Київської десятки Незламності 2024: зібрати на FPV дрони з камерами нічного бачення 10 дюймів для 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ. Це потужний та ефективний інструмент для виконання бойових завдань в нічний час в різних умовах. Окрім того, такі дрони мають нестандартні частоти відеопередавача, що дає більше шансів уникати дії РЕБ. Отже, завдяки учасникам забігу, організаторам вдалось закупити 27 дронів, які вони вже передали для наших захисників.

Ба більше: для героїв пройшла й символічна дистанція 100 м, яку подолали військові та ветерани, що проходять реабілітацію у центрі Next Step Ukraine.

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

А щодо основоного забігу, то перемогу серед жінок здобула Ольга Нижник – 35:34, за дві хвилини після неї фінішувала львів’янка Уляна Рачинська – 37:23, а бронза стала за Наталією Бурковською – 37:33.

У чоловіків результати були досить щільними: Нижник Микола здобув першість з результатом – 30:53. Дві секунди розділили Цьому Віталія з перемогою – 30:55, а трійку найшвидших закрив Стребков Іван – 31:00.

В минулу неділю бігли всі: дорослі, діти та навіть новоспечені батьки з дітками у візочку.

Усі результати можете подивитися тут.

Наступний етап бігової ліги від Run Ukraine “Київський півмарафон незламності” відбудеться 13-14 квітня. Цього разу організатори збиратимуть на потреби Медичного добровольчого батальйону “Госпітальєри”, що бере участь в російсько-українській війні з 2014 року.
Деталі та реєстрацію на половинку шукайте тут.

Фото: Run Ukraine

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів