Стартував новий рік, а з ним і новий календар для легкоатлетів. У січні з нетерпінням чекаємо на офіційний початок зимового сезону! Тож давайте разом подивимося, які основні старти чекають українських легкоатлетів на початку 2024-го.

6-7 січня “Різдвяні старти” (Київ)

Вже традиційно відкриває новий легкоатлетичний рік столиця. Всеукраїнські змагання «Різдвяні старти» цього року відбудуться у  29 раз! Як завжди приймає змагання столичний манеж, а нагороди розіграють дорослі атлети – тож з нетерпінням чекаємо перших зимових результатів від наших лідерів.

12 січня Меморіал М. Батруха та Б. Юшка (Київ)

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Вже за тиждень, 12 січня Київ прийматиме відкриті змагання з бар`єрного та спринтерського бігу пам`яті М. Батруха та Б. Юшка. Змагання відбудуться у різних вікових категоріях – від наймолодших і до дорослих атлетів.

12 січня Меморіал О. Дем`янюка (Львів)

Цього ж дня У Львові розігруватимуть нагороди Всеукраїнських змагань з легкої атлетики зі стрибків у висоту “Меморіал О. Дем`янюка”.  Цього разу турнір  відзначає 25-й ювілей! А в програмі, як завжди, як дитячі змагання, так і змагання Гран-Прі серед дорослих спортсменів. Цього року у Львові  очікують на приїзд провідних легкоатлетів, зірок українського та світового спорту, розповів Дмитро Дем’янюк, а частину стартових внесків буде передано на потреби ЗСУ.

13 січня «Кубок Білої Пантери» (Київ)

За ініціативи в.о.президента ФЛАУ і депутатки Верховної Ради України Ольги Саладухи, 13 січня в Києві відбудеться 3-й «Кубок Білої Пантери». Турнір вперше проведи на честь завершення професійної кар’єри Ольги Валеріївни,  після Олімпійських ігор у Токіо, і відтоді змагання стали традиційними.

 «Кубок Білої Пантери» проводять виключно в стрибкових дисциплінах у програмі – стрибки у висоту, з жердиною, стрибки в довжину та, звісно ж, потрійний стрибок. Цього року нагороди розіграють юнаки та дівчата 2009-2010, 2011 років народження та молодші.

Нагадаємо, нещодавно  «Кубок Білої Пантери» отримав відзнаку київського міської ради, як один з проєктів, що змінюють столицю на краще.

13-14 січня Командний чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні серед юніорів (Львів)

Львів повертає собі славу одного з легкоатлетичних центрів України. Після серії національних змагань на стадіоні, які прийняло торік місто лева, настала черга стартів у приміщенні. Нагадаємо, завдяки реконструкції манежу велотреку, Львів отримав можливість  вперше за останні 25 років прийняти національні змагання з легкої атлетики. 

Нагороди КЧУ розіграють юніори та юніорки 2005–2006 р.н. та молодше. Програма стандартна – бігові та стрибкові дисципліни і штовхання ядра.

20-21 січня Командний чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні (Київ)

Дорослі лідери розіграють нагороди першого цього року чемпіонату України у столиці – 20-21 січня у київському манежі відбудеться Командний чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні, чемпіонат України з багатоборства серед дорослих, молоді та юніорів. Він стане перевіркою сил напередодні особистого ЧУ, проведення якого заплановано на початок лютого. 

26-27 січня Чемпіонат України у приміщенні серед юнаків та дівчат

В останні вихідні січня Київ прийматиме ще одні національні змагання – чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні серед юнаків та дівчат 2007-2008 р.н. Регламент змагань поки що не оприлюднено.

30-31 січня Всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань “Пам’яті ЗТУ Піскунова Ю.О.

В останні дні січня відкриють сезон українські метальники – в олімпійському навчально-спортивному центрі “Кона-Заспа” відбудеться І етап Кубку України з легкоатлетичних метань, Всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань “Пам’яті ЗТУ Піскунова Ю.О.” У програмі все види метань, серед спортсменів різних вікових категорій. 

Де змагатимуться українські висотниці у Діамантовому сезоні 2024

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів