Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Віцепрезидент Федерації легкої атлетики України Євген Пронін склав свої повноваження. Про це стало відомо вчора, 25 грудня. В червні цього року Пронін добровільно пішов з посади виконуючого обов’язки президента федерації, а нині вирішив повністю припинити співпрацю з ФЛАУ.

Причиною такого рішення стала незгода з низкою рішень керівництва ФЛАУ, повідомив Пронін у заяві про звільнення.

Про це йдеться у телеграм-каналі ФЛАУ, який після її оприлюднення втратив статус офіційного – федерація створила новий. 

Далі цитата:

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

“В своїй заяві про складання повноважень віце-президента ФЛАУ Євген зазначив, що складає повноваження у звʼязку з незгодою з низкою рішень керівництва ФЛАУ, які призводять до деструктиву розвитку федерації, серед яких: 

Виключення в односторонньому порядку, без голосування та протокольного рішення Виконкому ФЛАУ з числа партнерів ФЛАУ юридичної компанії «Пронін та партнери», яка з 2015 року на безоплатній основі надавала колосальну кількість юридичних послуг для федерації легкої атлетики України. Виключення з числа партнерів ФЛАУ креативної агенції ІAM IDEA, яка на безоплатній основі розробила фірмовий стиль, логотип, айдентику, шрифти для федерації легкої атлетики України, логотип якої увійшов до шорт-листа світової дизайнерської премії в Ньо-Йорку. 

Відмову від розробленого на безоплатній основі компанією ОТТРІ адаптивного застосунку для сплати членських внесків ФЛАУ після того, як рішеннями Ради та Виконкому ФЛАУ цей застосунок був прийнятий до використання федерацією. 

Відмову від адаптації мобільного застосунку ФЛАУ, проект якого був безоплатно розроблений компанією GOORKIT та презентований на Раді Виконкомі ФЛАУ.

Також Євген зазначив, що він щиро здивований інформаційній політиці керівництва федерації в контексті присвоєння собі в інтервʼю та медіа-презентаціях контракту з компанію PUMA, яка є найбільшим фінансовим донором федерації легкої атлетики України. Цей контракт був розроблений, узгоджений та укладений за попереднього керівництва федерацією особисто Євгеном та генеральною секретаркою ФЛАУ – Іолантою Хропач”,- йдеться у повідомленні.

Євген Пронін став віцепрезидент ФЛАУ влітку 2021 року, а з грудня 2021 до червня 2023 року Євген Ігорович був виконуючим обовʼязки президента ФЛАУ.

«Окремо хочу побажати успіху кожному спортсмену та тренеру, які люблять та розвивають легку атлетику в Україні! Наша збірна команда та кожен спортсмен  особисто довів у цей історичний надважкий час, що ми представники найпотужнішої країни в світі! 

ФЛАУ має багато щирих ентузіастів, які здатні запропонувати цьому спорту сталий розвиток та зміни, щиро вірю в те, що вони зможуть реалізувати всі свої амбітні плани вже в наступному році! Дякую, друзі!» – написав Євген Пронін.

Євген Пронін про програму навчання українських студентів-легкоатлетів у США