Осінь та зима навряд чи зможуть остудити дитячу жагу до руху. Тож в таку пору питання зручності та функціональності одягу для уроків фізкультури (це якщо ваша дитина ще досі не відвідує секцію легкої атлетики, наприклад) вимагає уваги батьків, адже воно є запорукою здорової та вмотивованої дитини.

Команда Жорсткої Атлетики разом з французьким спортивним брендом Decathlon вирішили внести ясність в підбір дитячого одягу для активного дозвілля, будь то уроки фізкультури або спортивна секція, та зробили огляд на базовий набір дитячих речей не за всі гроші світу. Нам в цьому допомогли майбутні олімпійські чемпіони Андрій (13 років) та Ліза (9 років).

Спортивний костюм DOMYOS Warm’y (899 грн)

На Андрію базовий спортивний костюм, який є досить функціональним для активності в холодну пору року, адже верх і низ виготовлений з доволі міцного і водночас еластичного матеріалу, який зберігає тепло, а наявність вставки для відведення вологи зробить заняття комфортнішим.

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Розмірна сітка також досить широка, підійде на зріст від 131 см до 172 см та орієнтована на дітей 8-15 років.

Після тестування цього костюму, мама Андрія Аліна поділилась враженнями сина:

“Андрій під час примірки почав просити придбати цей костюм, йому дуже сподобався. Ми напередодні обирали дитині спортивний одяг і, спочатку, він попросив костюм від іншого бренду, але після фотосесії передумав та попросив придбати саме цей костюм DOMYOS Warm’y. Також можу додати, що за речами дуже просто доглядати – після прання все виглядає як нове, ні втрати кольору, ні форми”.

Футболка дитяча DOMYOS S500 (499 грн)

Попри те, що дітям часто хочуть обрати одяг виключно з натуральних матеріалів, дитяча футболка виготовлена з поліестеру – це найоптимальніше рішення для занять спортом. Така футболка забезпечує відведення вологи, а тому зменшує ймовірність застудитись після та під час активних вправ. Також вона має вентиляційні вставки на плечах. Тканина еластична, тому дитина не буде відчувати дискомфорт при заняттях спортом.

Має кежуал дизайн, тому футболку можна одягнути на навчання в школі. Універсальна річ в дитячому гардеробі і зайвою точно не буде.

Штани спортивні дитячі DOMYOS 900 (899 грн) та толстовка з капюшоном DOMYOS 500 (829 грн)

Спортивний костюм можна зібрати самотужки, наприклад, скомбінувавши штани та толстовку улюбленого кольору дитини.

Штани виготовлені зі щільного трикотажу (спейсеру), які захищають від холоду. На фото можна помітити, що штани дійсно гарно закривають щиколотку. Це великий плюс, адже тепло в ногах – тепло у всьому тілі. А сам матеріал невибагливий у догляді,  і речі з нього досить важко зіпсувати. Окрім того, вони м’які та еластичні, що додає комфорту дитині під час активності. Підійдуть як хлопцям, так і дівчатам, адже розмірна сітка досить широка і універсальна, що дозволяє ідеально підібрати річ під комплекцію дитини.

Доволі важливим в дитячих речах для холодної пори року є не лише комфорт і збереження тепла, а і стильний вигляд (і бажано, щоб це все було в одній речі), але ця толстовка, відповідає зазначеним параметрам: вона еластична, м’яка, з начосом всередині та приємна до тіла. Виконана у сучасному фасоні, однолітки точно зацінять.
Толстовка підійде як для дівчат, так і для хлопців, плюс має досить широкий розмірний ряд та кольорову гаму.

Андрій не лише відвідує уроки фізкультури, але також є вихованцем однієї з провідних легкоатлетичних ДЮСШ “Старт”, тренується під керівництвом досвідченого Анатолія Маслакова, та вже має у своєму активі перші перемоги!

Костюм мені дуже подобається, зручно робити всілякі складні вправи, і бар’єри, і стрибки. Також у ньому тепло на тренуваннях на свіжому повітрі, – резюмував Андрійко.

Спортивний дитячий костюм DOMYOS S500 (1299 грн)

На Лізі спортивний костюм, який складається з кофти на блискавці та легінсів.
Цей комплект виготовлений з міксу поліестеру. Перший треба для виведення вологи та має в собі вставки під пахвами задля відведення вологи та більшого комфорту під час активності, а еластан дозволяє дитині не обмежувати себе в рухах.

Також в Decathlon є і дещо простіші моделі спортивних костюмів лише з поліестеру, але з ширшим кроєм для свободи рухів. Вважаємо, що такі костюми – це must have для дітей, адже його можна одягати на заняття в спортивних секціях та й просто використовувати для активного відпочинку.

Спортивний топ DOMYOS 500 для дівчат (379 грн)

Цей спортивний топ створено для комфорту дівчат. Тканина відмінно виводить вологу, щільно прилягає, швидко висихає, а еластан у складі забезпечує свободу рухів. Це дуже кльове рішення для дівчат, навіть у випадку, якщо стане спекотно при активності у приміщенні, то можна зняти футболку чи кофту і тренуватись у топі, який спереду має два шари матеріалу для забезпечення непрозорості.

Базова футболка DOMYOS 500 (379 грн)

Ця футболка багатофункціональна завдяки поєднанню бавовни і синтетики. Тому футболку можна використовувати на фізкультурі, просто на уроках чи на активному відпочинку. Ця базова річ закриє відразу декілька потреб у дитячому гардеробі. Тому радимо придбати відразу декілька кольорів на всі випадки життя.

На ноги:

Однією з найважливіших деталей при активності є шкарпетки, адже вони виконують низку функцій, а саме: виводять вологу, не дають нозі пітніти, а правильні дитячі шкарпетки від фірми KIPRUN (189 грн за 3 пари) завдяки вдалій комбінації різних матеріалів (бавовна, поліамід, еластан) відповідають функціям, зазначеним вище та мають еластичні зони, що огортають середню частину стопи і утримують шкарпетку на місці, а це мінімізує ризики отримання травми.

Кросівки дитячі DECATHLON AT Flex Run (1499 грн)

Пропонуємо звернути увагу на модель як на фото, та модель від DECATHLON PW540 за тією ж ціною.

Дуже гнучкі, зі спеціальним протектором, що зміщує навантаження від пальців та дозволяє краще впоратися з вібраціями. Кросівки мають нульовий підйом, який сприяє здоровому розвитку стопи дитини, а сіточка у взутті забезпечує вентиляцію та комфорт.

Як подарунок від Decathlon Ліза обрала кросівки, як виявилось, вся інша лінійка одягу від даного бренду вже у неї була, оскільки дівчина займається спортивним орієнтування в клубі “Сєвєр” під керівництвом Олени Доценко. 

Мені найбільше сподобалися кросівки, і по кольору і зручності. В них комфортно займатися на тренуваннях та бігати, –  прямо вказала Ліза.

Всі представлені моделі  зручні та розроблені з урахуванням особливостей дітей. Крім того, всі моделі зроблені так, щоб не залишати слідів на підлозі у спортзалах, що робить взуття універсальним для їх використання під час занять на різних покриттях.

Пам’ятайте, здоров’я та продуктивність ваших дітей у всіх сферах життя напряму залежать від занять спортом. Тому не зволікайте – обирайте речі, які були спеціально розроблені для дітей та для активних фізичних справ, нехай ваша дитина відчуває себе комфортно та впевнено!

Фото Давид Непарідзе

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів