Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

World Athletics оголосила шістку федерації, які були номіновані на премію для федерації-членів, яка пройде у грудні 2023 року.

Дана нагорода визначає федерацію-члена, яка протягом року вирізняється своїми досягненнями, які позитивно впливають та сприяють розвитку легкої атлетики. 

Отже, шістка номінантів:

  1. Австралія (Athletics Australia,Океанія)

World Athletics відзначає, що у 2023-му Австралія провела низку міжнародних змагань, а саме чемпіонату світу з кросу в Батхерсті, де виграла медаль у змішаній естафеті, та відбувся перший етап золотої серії Континентального туру у Мельбурні.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Також чемпіонат світу у Будапешті став найбільш успішним в історії Австралії. Атлетам вдалося завоювати шість медалей.

  1. Ботсвана (Botswana Athletics Association, Африка)

World Athletics виділив Ботсвану за її роботу з атлетами, зокрема зі спринтером Летсіле Тебого, який виграв «срібло» на стометрівці та «бронзу» на 200-метрівці на чемпіонаті світу у Будапешті. Тебого став першим представником Ботсвани, який виграв медаль чемпіонату світу. Таким чином, він став прикладом для юних спортсменів на африканському континенті.

  1. Чилі (Federacion Atletica de Chile, Південна Америка)

 У 2023 році Чилі приймав Панамериканські ігри, а також п’ять етапів Континентального туру. Національна федерація змогла підтримати розвиток легкої атлетики в Чилі, про що свідчить збільшення кількості спортсменів. World Athletics зазначає, що Чилі продовжує розвивати дитячу легку атлетику.

  1. Іспанія (Real Federacion Espanola de Atletismo, Європа)

За версією World Athletics Іспанія успішно виступила на чемпіонаті світу в Будапешті, вигравши п’ять медалей. Федерація впроваджувала інноваційні формати і проєкти на національному рівні. Також іспанці працювали в галузях забезпечення безпеки та гендерної рівності в World Athletics. 

  1. Таїланд (Athletic Association of Thailand, Азія)

У 2023 році Бангкок був місцем проведення 25-го чемпіонату Азії з легкої атлетики, а також відзначив 50-річчя Азіатської асоціації легкої атлетики.

Національна федерація допомогла Азіатській асоціації легкої атлетики організувати свою штаб-квартиру в Тхаммасатському університеті в Бангкоку, де проводяться наукові заходи для всього регіону. 

  1. Сполучені Штати Америки (USA Track & Field, Північна Америка)

Ще один успішний рік для американських атлетів, які виграли 29 медалей на чемпіонаті світу в Будапешті, очоливши медальний залік і встановивши два рекорди чемпіонату та один світовий рекорд. В Юджині пройшов фінал Діамантової ліги, а у Лос-Анджелесі та Нью-Йорку етапи золотої серії Континентального туру. Федерація США працювала над збільшенням доходів від комерційних стартів.

Кожна з шести обраних федерацій була номінована своєю регіональною асоціацією. Переможець буде оголошений у грудні в межах World Athletics Awards 2023.