додому Новини

Вікторія Ткачук  розпочала підготовку до Олімпійських ігор у власному спортивному залі

Одна з лідерок вітчизняної легкої атлетики, Вікторія Ткачук, яка спеціалізується в бігу на 400 метрів з бар’єрами, розпочала підготовку до нового сезону. У 2024 році на неї чекає участь в Олімпійських іграх у Парижі – норматив атлетка виконала влітку 2023-го на Діамантовій лізі.

У соцмережах Вікторія поділилася цікавою новиною: “Мої найкращі тренування тепер можу зробити навіть вдома!”, показавши новенький спортивний зал.

Жорстка Атлетика вирішила поцікавитися у атлетки, як у неї з’явився власний зал. 

Вікторія, розкажіть детальніше про зал, де він знаходиться? 

Зал знаходиться в моєму житловому комплексі у будинку неподалік – йти дві хвилини. У його створенні допомогли мої близькі: тато все там робив своїми руками, а дідусь створив ту стіну – дерев’яну. Він різав дерево, а потім тато його чистив і клеїв. Вийшло так атмосферно і для мене дуже особливо, бо це робили мої близькі!

Як взагалі вдалося реалізувати такий проєкт? 

Після Олімпійських ігор у Токіо я отримала дуже гарну премію від Донецької області. Тож вирішила вкласти її в приміщення, а згодом – зробити тут спортивну залу. З деяким інвентарем мені також допомогла Донецька область, а деякий інвентар я  купувала самостійно, також багато чого мій тато зробив своїми руками. Наприклад, бокси для застрибування, місця для зберігання інвентарю – для мене це особливо цінно. Я отримую дуже класні відчуття тренуючись там – для мене кожне тренування дуже сильно в кайф! 

Навіть коли важкі вправи, чи потрібно себе заставляти щось робити – для мене це все одно дуже приємно.

Яку роботу можна робити у вашому залі, і як часто проводите там тренування?

Я можу зробити майже все, що мені потрібно в цьому залі. Замість деяких вправ я можу зробити альтернативу, але це я узгоджую з тренером, а так я всю свою підготовку можу робити вдома. Це зберігає мій час на дорогу туди, і назад. Через це я можу більше  часу приділити для відновлення, і це для мене було основним фактором, чому я вирішила зробити зал у себе вдома. 

А щодо того, як часто я займаюся – ходжу туди коли треба і не треба, якісь вправи додаткові робити мені приємно. Тому, якщо в мене є час бажання сили, і навіть якщо нема завдань таких в плані, я можу зробити якусь розтяжку, вправи на прес. Для мене це як такий мій невеличкий офіс, в якому я можу виконувати дуже багато потрібного для себе.  

Нагадаємо, Вікторія вирішила пропустити зимовий змагальний сезон, аби повністю сконцентруватися на підготовці до Олімпійських Ігор. 

Майстер-клас Вікторії Ткачук. Як це було