Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

23 вересня в столиці Європейського союзу – місті Брюссель на стадіоні Sportpark De Drie Linden відбулась знакова подія – перші в Європі змагання з командного бігу на 1 милю Ace Battle Mile. Цікаво відзначити, що Ace Battle Mile є чи не першим українським біговим проєктом, який вийшов на ринок Європи.

В змаганнях брали участь дві чоловічі та дві жіночі команди, які представляли Ace Battle Київ та Ace Battle Брюссель. Чоловічі команди мали по 9-ро гравців, а жіночі по 7-ро, таким чином, відповідно до формату Батлів: 5 стартуючих та 2 Джокерів: чоловіки провели два Батла, жінки – один.

У змаганнях жінок впевнену перемогу здобула команда Києва, яка на 16 секунд обігнала команду Брюсселю.  До складу команди Києва увійшли всі чи не найшвидші українські стаєрки: милю долали Тетяна Чорновол (4:55,33), Тетяна Когут (4:56,65) та Вікторія Шкурко (4:58,28), в той час Анна Жмурко (740 метрів 2:09,6) передала естафету джокеру Ксенії Пироженко (860 метрів 2:37,72) сумарний час дівчат 4:47,32, а Аліна Корсунська (740 метрів 1:59,71) та джокер Анжеліка Бондар (860 метрів 2:30,72) з сумою в 4:30,67 виявились найшвидшою парою. Сумарно команда Ace Battle Київ показала фінішний результат 24:08,25.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Команда Ace Battle Брюссель фінішувала з загальним часом 24:24,58 та відзначилася найшвидшим індивідуальним часом серед жінок – у виконанні представниці Болгарії Ліляни Георгієвої (4:52,71). Також у складі команди AB Брюссель змагалися наступні атлетки: іспанка Вальме Прадо, полька Гайда Сильвана, бельгійка Секретін Джульєтта, португалка Каміла Гомес та дві українки Дарина Омарова та Марія Воробей – фактично збірна Європи.

У змаганнях чоловіків в обох Батлах тотальну перевагу продемонструвала команда Ace Battle Київ, до складу якої окрім 8-ми українців: Дмитра Ніколайчука, який став найшвидшим в індивідуальному заліку на милі – 4:08,36, Олега Каяфи, Олександра Гонського, Андрія Краковецького, Євгена Кузнєцова, Василя Войтюка, Олексій Піднебесного та Станіслава Дряпка, долучився представник та чемпіон Болгарії на 800-метрівці Іван Іванов. Саме Іван Іванов у дуеті з Євгеном Кузнєцовим показали найшвидший час пари-3:49,04.

Команда Ace Battle Брюссель була представлена відразу трьома британцями: Валеком, Ватерворсом та Хайденом, італійцями Гатто та Гандіні, іспанцями Вівасом та Рубеном, португальцем Перейрою та бельгійцем Леліоном.

В результаті перший Батл: 20:07,09 проти 20:51,30, і другий 20:37,92 проти 21,12,81 – обидва на користь українців.

Всі результати змагань за посиланням.

Президент Ace Battle асоціації Юрій Піднебесний високо оцінив змагання:

«Це безперечно історична подія – перші європейські змагання з командної бігової гри Ace Battle Mile, що виводить нашу організацію на міжнародний рівень! Нам вдалось долучити представників 7 країн та побачити справді запеклу боротьбу. Я дякую всім учасникам та організаторам, а також нашим брюссельським друзям з Race Royal Club, які виступили співорганізаторами змагань. Авжеж це незабутній досвід, який показав і наші слабкі сторони та, авжеж, нашу перспективу не лише в Україні, але й по всій Європі і навіть далі!