В рамках Львівського півмарафону, що відбувся 3 вересня, відбулися змагання Чемпіонату України з бігу по шосе на 5 км серед дорослих, молоді та юніорів та Чемпіонату України з півмарафону серед дорослих та молоді. Його переможці представлятимуть Україну на Чемпіонаті світу з бігу на шосе, що відбудеться у Ризі (30.09 – 01.10). 

У змаганнях чоловіків на дистанції 5 кілометрів тріумфував 21-річний Андрій Атаманюк – він виграв серед дорослих і серед молоді. У змаганнях жінок  перемогла Богдана Семьонова (16:45), яка тепер представлятиме Україну на Чемпіонаті світу. Цікаво, що сама атлетка навіть не здогадувалася що відібралася на світову першість. Про це, і не тільки поспілкувалася з бігункою Жорстка Атлетика.

Богдано, як конкуренція на твоїй дистанції?

Конкуренції не було сильної. Рада була, що з хлопцями запустили, так легше і цікавіше, коли є з ким бігти!

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Як біглося по бруківці? 

Бруківка то є жах, я дуже страхувалась і насправді – до останнього сумнівалась на рахунок цих змагань саме через трасу. Задача була виграти, але і дуже обережно пробігти. 

Як почувалася під час забігу?

Почуття були неоднозначні, через певні труднощі, які сталися за пару тижнів до цих змагань. Але зараз все стає на свої місця і буду продовжувати далі змагатися.

Що скажеш про свій час?

На шосе рік тому я бігла швидше цю дистанцію. І на тренуванні бігла перед цими змаганнями швидше.

Ти не лише виграла змагання, а й здобула право представити Україну на Чемпіонаті світу, які емоції?

Це буде мій перший Чемпіонат світу серед дорослих, проте я навіть не знала, що відбираюсь. Коли сказали, що поїду до Риги – подумала треба радитися, тому що це відповідальність і треба зважено підходити до кожного рішення, тим паче коли стоїть питання представлення нашої країни на міжнародній арені, хочеться робити це достойно.

Але все ж вирішила їхати?

Так! Я рада – змагатися я люблю. І до того ж – весь цей вайб міжнародних змагань, я дуже люблю новий досвід.

Як будеш готуватися?

По плану, я хочу зробити ще старти, перед цими змаганнями, а між ними- у Києві тренування.

Додамо, що Богдані Семьоновій 24 роки. Має досвід виступу на Чемпіонаті Світу до 20 років (2018 рік), тоді на дистанції 5000 метрів посіла 12 місце. А 2021 року була п’ятою на Чемпіонаті Європи U23 на дистанції 10 000 метрів. 

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів