Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

На стадії півфіналу завершила свій виступ на Чемпіонаті світу Вікторія Ткачук.

«Важко повністю зрозуміти, що стало причиною технічних проблем», – пояснює Вікторія.

У півфіналі українка подолала 400-метрівку з бар‘єрами за 55,43, що майже на 4 десятих повільніше, ніж у забігу. 

«Можливо, я ще не можу адаптуватися до нових тренувань, не можу відчути той ритм, який має бути. З нідерландським тренером ми почали змінювати техніку та бігти в 14 кроків між бар’єрами. Мені навіть сподобалося і у мене досить класно вийшло, але через деякі фактори ми з тренером вирішили, що такі зміни будуть занадто великим челенджем для мене. Адже це зовсім інша силова робота, інші спринтерські тренування».

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

«Зараз треба адаптуватися до нових відчуттів, поки що я не завжди можу контролювати свій біг. Як то кажуть, пруха є, але треба навчитися її реалізувати.

Багато факторів, які треба скомбінувати, в цьому сезоні в мене не завжди це виходить, що й видно по моїх стартах. На одному дуже добре, а на іншому дуже погано. Усе потрібно розбирати і аналізувати, але поки що складно це зробити, бо у нас шалений змагальний темп».

Варто згадати, що це лише перший сезон Ткачук під керівництвом нового тренера з Нідерландів, під керівництвом якого тренуються Фемке Бол, Анна Келбащинська, Ліка Клавер та інші.

«Не можу сказати, що моя програма тренувань суто індивідуальна, але мої тренувальні показники враховуються і в мене є свої завдання. Тренер спостерігає за мною. Бачить, де я можу щось зробити добре, а над чим потрібно ще працювати. Якщо є завдання на тренуваннях пробігти певні секунди, то для мене і для Фемке Бол вони різні.

 Я не дивлюся крізь рожеві окуляри, що олімпійське золото має бути моє, але  мрію і працюю заради цього. Я також розумію, що кожен з нас знаходиться на своєму рівні і має покращувати його».

Кращий результат цього сезону – 54,25, Вікторія показала у Лондоні на етапі Діамантової ліги. А її найкраще досягнення 53,76 датоване 2021 роком на Олімпійських іграх у Токіо, тоді українка вже три сезони працювала під керівництвом італійського спеціаліста Массімо Матроне.

«В перший сезон з Массімо Матроне я взагалі не виступила через травму. Він дивився, аналізував. У нього був більш індивідуальний підхід, тому що він мене вивчав мене більше року. Я почала з ним працювати з осені 2018, а виступила перший раз у 2020, тоді теж не дуже стабільно бігла. Мені вдалося вийти на стабільний результат у 2021, тобто через три роки роботи з ним. Коли я прийшла до Массімо, то в мене взагалі не було професійного досвіду. Мій результат був на рівні юніорів, але я вже була давно не юніорка, маю на увазі по досвіду роботи і по-всьому. Я довіряю процесу і не буду щось кардинально міняти через невдачу на Чемпіонаті світу».

«Залишитися на етапі півфіналу це не те, що я планувала і не те, що хотіла.  Я продовжую працювати далі. У мене ще є два старти, на яких треба достойно виступити і показати все, на що буду спроможна!» 

Фото Жорстка Атлетика

 

Матеріал створено за підтримки Puma Ukraine з метою підтримки та розвитку української легкої атлетики!