Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Двом, з чотирьох українок, вдалося сьогодні вийти до фіналу Чемпіонату світу у секторі стрибків у висоту.

Ярослава Магучіх зробила це з першого місця, а от Ірина Геращенко трохи хвилювалася. 

Киянка, яка на попередньому ЧС в Орегоні стала четвертою, цього разу у кваліфікації  не знала проблем на позначках 1,80 – 1,85 – 1,89. Але потім тричі не  взяла 1,92. Нагадаємо, ця висота підкорилася восьми учасницям.

Однак з трьома безпомилковими спробами Ірина посіла 9 місце у класифікації та підібралася до фіналу. Нагадаємо, в активі атлетки цього сезону є і 2 метри. Тож сподіваємось, що все найкраще вона приберегла на фінал, який відбудеться у неділю, 27 серпня.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Після виступу Жорстка Атлетика поспілкувалася з Іриною в мікст-зоні.

Ви в хорошому настрої сьогодні?

Так, і в секторі був хороший настрій, все було добре, я дійсно була рада, що я стрибаю. Було хвилювання – не без цього. Але щось не пішло,  точніше пішло, а потім запнулося. Зараз зустрінуся з тренером, і обговоримо – бо я мало дивилася на неї в секторі. 

Розкажіть про стрибки на висоті 1,92?

Перша спроба – я дуже зажалася, дуже хотіла взяти її одразу – не взяла. Потім хотіла взяти з другого разу – теж ні. Потім  з третьої спроби не вийшло. Висновок – не треба зажиматися, і нічого вигадувати, а просто робити свої стрибки. Буду працювати над цим в фіналі, сподіваюся все вийде. 

Я схиляюся, що проблема в психології. Але тут не тільки психологія. Ще коли стрибали хлопці, було видно що якісь проблеми з доріжкою. Ми звісно спробували її на розминочному стадіоні – але в секторі вона трохи відрізняється. Мені цікаво подивитися збоку як я зробила стрибок, чоловік мав записувати на відео. Я не можу зрозуміти, що мені було дискомфортно, щось було не так, і от я хочу зрозуміти що саме. Доріжка вона знаєте така – якщо ти гарно працюєш, вона тобі допомагає. А якщо ти десь вирішив зхалтурити – ти в ній загружаєш як в болоті. Далі буде видно.

Чому ви не приїхали до Будапешту заздалегідь, щоб випробувати стадіон?

Через те, що ми стрибаємо в останні дні, щоб не перегорати. Якомога довше відсиділи на зборі. Ми зрозуміли, що не потрапляємо на головний стадіон, але це не вперше

Що і не дивилися змагання?

Дивилася висоту, мене прям в жар кидало – за всіх хвилювалася і за наших, і за тих з ким постіно стрибаю. Думала: “Ірино, що ж з тобою в секторі буде?”.

Ірино, ми помітили, ви щось загубили в секторі?

Так, камінчик з обручки – але потрібно чимось жертвувати заради фіналу! (сміється, – прим.ред.)

Фото: Жорстка Атлетика

Матеріал створено за підтримки Puma Ukraine з метою підтримки та розвитку української легкої атлетики!

Дебютанка ЧС Юлія Чумаченко: Дуже засмучена через такий результат