додому Новини

Бельгійська штовхальниця ядра пробігла бар’єрну стометрівку на Командному чемпіонаті Європи

Командний чемпіонат Європи для Бельгії став дійсно командним. Адже національній рекордсменці зі штовхання ядра Жульєн Боумкво довелося вийти на старт бар’єрної стометрівки, щоб додати хоча б один бал до командного заліку, оскільки бельгійська бар’єристка  Анн Загре знялася зі змагань через травму. А спеціалістка у бігу на 400 метрів з бар’єрами Ганнаш Клейс також не змогла замінити атлетку через травму.

 

 

Для капітана команди Боумкво це була єдина можливість здобути дуже потрібні очки, щоб зберегти Бельгію у першому дивізіоні КЧЄ.

Боумкво, яка є володоракою 12 національних рекордів у метанні молота і штовханні ядра, сильно виділялася серед спортсменів, коли вони стояли на старті, і миттєво відстала від суперниць.

Але, незважаючи на це, Боумкво продовжила біг, перестрибуючи кожен бар’єр,  і змогла подолати дистанцію за 32,81, заробивши два очки, хоча фінішувала останньою.

Коли мене попросили, я одразу згодилася, але тільки за згодою свого тренера”, – сказала 29-річна спортсменка після змагання. “Він погодився, якщо мені це легко і не ризикую отримати травму”.

“Ми час від часу проводимо тренування з перепонами, тому я знаю, як це робити. Мені здалося, що це особлива подія, оскільки більше, ніж у я відчувала, що всі дивляться на мене”.

“Я стараюся не сприймати себе занадто серйозно, як спортсменку”, – каже вона. “Минуле мені навчило, що це лише призводить до напруженості. Якщо мої два очки допоможуть нам залишитися в топ-дивізіоні, то це точно того варте”.

Наразі Бельгія займає останнє місце в турнірній таблиці з 159 очками після другого дня змагань, і три останні команди вирушають у другий дивізіон.

Фото: Reuters