Українські легкоатлети сьогодні виступали в естонському місті Йихві, на Меморіалі Хейно Ліппа. Змагання проходили на однойменному стадіоні, де першу нагороду для України виборола Ірина Климець у секторі метання молота. У другій спробі вона метнула снаряд на 69,53

Спортсменка розповіла Жорсткій Атлетиці, що підготовку до турніру ускладнювали різні обставини:

“Є багато технічних помилок. Перша і третя спроби були в сітку. Результат є, а розметеності немає – не можу проконтролювати випуск на швидкості. Ще змагалися на новому стадіоні, сектор без розмітки, трохи складно.

До того ж останній тиждень я тренуюся одна, без тренерів.  Чому? Бо всі сили зараз покладені на підготовку Валерії Іваненко-Кириліної (до Командного чемпіонату Європи). Мій тренер теж з нею працює, її тато попросив допомоги.

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів

Я цього не розумію взагалі: чому одним можна відбиратися за результатом чи рейтингом, а інші повинні виступати? До цих пір вони вважають, що 63 і 68 метра знаходяться на одному рівні (детальніше тут)” – ділиться Ірина Климець.

Крім того, атлетка півтори доби витратила на дорогу до Естонії – це теж не додало сил. Оскільки Ірина пропускає Командний чемпіонат Європи, то всі свої сили сконцентрувала на відборі до Чемпіонату світу.

“Минулого тижня я була на 10 місці рейтингу у відборі на Чемпіонат світу, можливо, зараз трохи опустилася (на сьогодні 11 місце – прим. ред), але це  дуже важливо. Норматив в Будапешт 73,60 – це вище мого особистого рекорду, треба далеко метати.

Постараюся автоматично виконати цю кваліфікацію. Дуже багато зроблено роботи. Зараз потрібно тільки розметатися, набрати трохи швидкості, знайти той стан, і тоді буде той кидок, який дозволить кваліфікуватися і на Чемпіонат світу, і на Олімпійські ігри”. 

18 червня Ірина стартує в Познані на Czeslaw Cybulski Memorial, який входить до срібної серії Континентального туру.

Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів
Досягнення не мають бар'єрів