Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Цієї неділі, 26 березня, на 396-й день боротьби світла з темрявою відбувся благодійний забіг від Run UkraineДень 396: Київська десятка Незламності, головною ціллю якого було зібрати кошти на пікап для 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ. 

«Саме завдяки їм такі заходи стали можливими у 2023-му», – зазначає директор з маркетингу Run Ukraine Вікторія Веремієнко. «Тому ми бігли у серці нашої країни, щоб наші воїни отримали пікап для виконання бойових задач у гарячих точках. Нам пощастило, що з нами сьогодні бігли бійці 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, які повернулися на ротацію. Також до дистанції “Військова п’ятірка” доєдналися військові Національної гвардії України та інших підрозділів оборони України».

Сам забіг відбувся на ВДНГ та передбачав подолання одного або двох кіл для п‘ятірки або десятки відповідно. 

«Прикольна рівна траса»,– зазначає один з учасників, ведучий подкасту «Низький пульс» Євген Годун. «Вона така сама, як і на минулому забігу від Run Ukraine восени, але тоді трішки не там поставили розвороти й дистанція була менше. Мені не дуже сподобалося бігти 9,4 кілометри на десятці (прим.ред – жартує). А зараз по GPS все було чітко».

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Змагання передбачали як офлайн, так й онлайн формат подолання дистанцій 5 і 10 кілометрів. Загалом до старту долучилися понад 1100 учасників, найстаршою з яких є 65-річна американка, яка бігла у США.

«Дуже багато бігунів зібралося, доволі міцних, багато збірників. Була дуже цікава боротьба»,– сказав учасник, капітан бігового клубу «Adidas Runners Kyiv» Євген Гайдай.

Попри статус благодійного забігу, переможці та призери боролися не лише за медалі, але й за грошову винагороду. Найсильнішими на десятці стали Роман Романенко (31:16) та Гармаш Софія (40:26), а на п‘ятірці – Василь Коваль (15:10) та Модлінська Марія (23:20).

«Ставив ціль розміняти тридцять одну хвилину, але трішки не вистачило. Важкувато біглося по дистанції. Але дякую, що організатори нарешті зробили старт, де люди можуть пробігти разом з друзями. Відчути ці змагальні емоції, яких не було майже рік»,- прокоментував Роман Романенко.

Це перший офлайн івент від Run Ukraine у 2023 році, який усі дуже очікували:

«Я дуже сумував за живими пробігами, хочеться стартувати частіше. Незважаючи на війну, хочеться мати більше стартів, щоб був якийсь відносно повноцінний сезон в Україні», – Євген Годун.

Організатори зазначили, що планують і надалі проводити бігові старти задля підтримки наших захисників й анонсували, що вже незабаром відкриють реєстрацію на Київський півмарафон, який має відбутися у квітні цього року.

Фото: Run Ukraine