Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

На годиннику 10:10, у календарі – 10 жовтня. А це значить, що мить, коли пролунає таке очікуване “GOOO”, наступає просто зараз. Понад 800 учасників зібралися в історичному та мальовничому селі Витачів, яке майоріє на Дніпровських кручах. У кожного з них  сьогодні є спільна мета – перетнути лінію “Вихід” та сміливо увійти до когорти “Диких людей”.

Закрадалася думка, що організатори Dyka Gonka Осінь уклали договір з вищими силами. Як по-іншому можна пояснити легкий дощ та похмуре небо перед першим стартом? Вочевидь, власноруч змайстрованих перешкод дикому оргу було замало на події.

Головною родзинкою заходу стали командні забіги та така довгоочікувана трифекта – змагання, учасники якої мають подолати всі передбачені дистанції забігу за один день. Варто зазначити, що взяти участь у трифекті наважилися 36 учасників.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Призери серед чоловіків і жінок, які подолали всі три дистанції (зверніть увагу на розриви між першими і другими місцями):

Чоловіки:

  1. Віталій Паращук – 1:56:29 (52:59 – 10 км, 41:46 – 5 км, 21:44 – 1,6 км)
  2. Владислав Харенко – 1:57:49 (54:34 – 10 км, 41:04 – 5 км, 22:10 – 1,6 км)
  3. Ярослав Медков – 2:03:51 (55:49 – 10 км, 45:04 – 5 км, 22:57 – 1,6 км)

Жінки:

  1. Іра Левенцова – 2:44:35 (1:14:42 – 10 км, 58:22 – 5 км, 31:30 – 1,6 км)
  2. Наталя Молдавська – 2:45:21 (1:13:53 – 10 км, 59:44 – 5 км, 31:43 – 1,6 км)

Результати всіх учасників на кожній з дистанцій можна переглянути за посиланням.

Про враження переможців від самої події читайте далі з перших вуст:

Владислав Харенко: найскладнішою з трьох дистанцій для мене виявилася Дика миля, адже я очікував отримати милю, а вийшов сюрприз – чотири кілометри, а п’ятірку і десятку подолав доволі просто. Конкуренція була справді хорошою, за що я вдячний учасникам. Хочу висловити вдячність організаторам, які провели цю подію з любов’ю. Все вийшло дуже класно!

Іра Лєвєнцова: як же ми це все любимо! І Руслана за те, що він робить, і всіх організаторів, всіх учасників! 

Руслан Клименко, головний організатор події, поділився з нами своїми думками про те, що відбулося на фінальному дикому старті у 2020 році.

Учасники помітили, що дикий орг сьогодні підготував сюрпризи на кожній з дистанцій…

На дикій милі у нас дистанція простягнулася на 4 кілометри замість 1,6 км. На зухвалій п’ятірці ми дуже скромно проклали дистанцію довжиною в 7 кілометрів. А на шаленій десятці таки залишили 10 кілометрів.

Найголовніше, що дистанція на Дикій милі не повинна бути більшою за дистанцію на п’ятірці, відповідно, такий же принцип зберігається з кілометражем зухвалої п’ятірки щодо шаленої десятки. Саме непередбачуваність є одним з факторів, яким завжди буде вирізнятися Dyka Gonka з-поміж інших забігів з перешкодами.

Перед початком кожного забігу Руслан Клименко мотивує: “Залиште тут всі сили, але жодної краплі здоров’я”!

Цю фразу я повторюю вже близько чотирьох років. На мою думку, наразі вона  найкраще підходить для того, щоб озвучувати її перед будь-яким масовим спортивним заходом.

Чи задоволені рівнем проведенням самого заходу?

Усе справді чудово. Люди дуже надихають. А під час самого старту найскладніше для організатора – це очікування. Очікування щодо того, щоб усі учасники прибігли живі та здорові. Випробовування на Дикій Гонці не є простими, тому я протягом забігів хвилююся за кожного.

Чи будуть проводитися старти у 2021 році у Витачеві?

Обов’язково! Як мінімум один раз на рік подія у Витачеві буде. Поки що плануємо організувати взимку старт у Витачеві або ж у Музеї в Пирогові. Звісно, що хочеться виїхати в Пирогів, адже ми своїх забігів ще там не проводили. Це локація, яка дійсно найкраще представляє Україну.

Декілька слів щодо трифекти.

Це була перша трифекта у 2020 році. І вона вийшла дуже унікальною, адже люди, які подолали три дистанції, отримували ще додаткову медаль, яка працює як п’єдестал. Кожен, хто подолав три дистанції сьогодні, може зібрати нагороди в реальний кубок. Наступного року трифекта буде обов’язково. У нас у планах на наступний рік зробити кожен старт особливим, не схожим на попередній: дике коло, трифекта, півмарафон.

Сьогодні ж усі перешкоди могли подолати лише ті учасники, які пробігли всі дистанції. Адже і миля, і п’ятірка, і десятка мали свої особливі перешкоди, які не повторювалися. Це, звісно, що додало роботи. Але воно було того варте. Кайфово, що кожен на своїй дистанції отримав щось унікальне. Адже Дика Гонка цим, перш за все, і вирізняється.

Запевняємо, що фінальний старт від Dyka Gonka у 2020 році успішно відбувся у максимально дикій атмосфері! Перевірено:)

Фотоматеріали за посиланням

Фото – Вова Нєізвєстний