Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

5-6 вересня відбувся Gorgany Skole Ultra Trail який зібрав понад 300 учасників на чотирьох дистанціях: 20 км, 34 км, 52км і 101 км.

У змаганнях на головній дистанції “Яворина” 101 км (+4500м) взяли участь лише 40 відчайдухів. І незважаючи на досить великий ліміт часу, успішно подолали непростий маршрут – 37. Переможці серед чоловіків і жінок:

Чоловіки:

  1. Сергій Сапіга – 12:37:26
  2. Олександр Скороход – 13:07:11
  3. Ярослав Волощук – 13:21:14

Жінки:

  1. Дарія Боднар – 14:20:54
  2. Ольга Тишковець – 15:12:34
  3. Олена Хашко – 15:31:26
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Повні результати – можна знайти на офіційному сайті Skole Ultra Trail

Переможці “Яворини” Дарія Боднар та Сергій Сапіга охоче поділилися своїми враженнями від ультрамарафону.

Дарія Боднар

Насправді, я планувала бігти Swees Peaks 100, до нього і готувалася після 100 Буко Миль. Але нас не пустили до Швейцарії через карантин. Тож вирішила пробігти 100 км у Сколе. Ці гори знаю, ми час від часу приїздимо сюди з друзями потренуватися на вихідних, пробігти 20-30км. Місця тут справді красиві!

Зі старту почали досить швидко і, невдовзі, вже бігла першою. Десь після 30 км мене обігнала Оля Тишковець. Втім, я вирішила не форсувати події, спокійно пробігти за нею і через деякий час вже знову вийшла на першу позицію, яку  зберегла до кінця дистанції. Загалом, біглося добре, фізично повністю відновилася після стомильника. Єдине – може ще психологічно було важко змушувати себе працювати на всі 100% та змагатися за час, коли бачила, що суперниці далеко.

Враження від маршруту дистанції – двоякі. Як на мене, маршрут досить біговий, в житті ще стільки не бігала в горах. А от петельки, на мій погляд, трохи зайві і тільки завдяки дуже гарній організації (маркування та волонтери на розвилках) не було плутанини з ними. Трошки ще шкода, що єдина відносно відкрита гора району – г.Лопата попадає для більшості бігунів на темний час доби. Тобто не видно краєвидів з неї. Також хочу відмітити з особливостей маршруту, що ніяк не могла розрахувати режим використання палок – занадто дрібно пересічена місцевість яку хотілось або вже повністю бігти без палок, що не дозволяв великий кілометраж, або ж використовувати їх – але тоді треба взагалі не випускати їх з рук і бігти з ними майже все. Графік висот чомусь також постійно збивав з пантелику і коли вирішувала що вже на горі та ховала палки, то попереду виявлявся горбочок метрів на 50, який точно хотілось зайти з палками, бо на ноги крутість і висота горбка вже давала своє.

Вже не маю в планах на осінь стартів «на результат». Дається в знаки все ж таки загальна втома від сезону і відчуваю потребу в зміні напрямку захоплень – катнутися на велосипеді, поплавати, нарешті вибратись кудись полазити на скелях чи просто щось побачити в форматі бігового походику. Але певно трошки лукавлю, якщо скажу, що проведу осінь зовсім без стартів. Ендюранс чи ще щось точно буде!

Сергій Сапіга

Біг Skole Ultra Trail вдруге. І задоволений, що цього року вдалося покращити свій минулорічний результат і оновити рекорд траси майже на 40 хв!

Зі старту побіг за Олександром Скороходом (враження Олександра – на блозі time2trail.in.ua, ред.), намагаючись не відставати. Стокілометрова ультра починається після 50 кілометра, тож я біг не дуже швидко, знімав відео і чекав другої половини дистанції, де були великі підйоми. З 62 км вирвався вперед і вже нарощував перевагу до самого фінішу. З погодою нам також цього року пощастило – було набагато менш спекотно аніж минулого.

Що стосується організації – то цього року все було на порядок краще, аніж минулого. Саша (Олександр Шиманський, ред.) врахував усі побажання і пропозиції, які ми йому з друзями-бігунами давали минулого року. Тож коли біг зараз – і на КП всього було вдосталь, і з розміткою все чудово, а волонтери на петлях маршруту і таблички – це взагалі спрацювало супер! Трохи було напряжно бігти роз’їждженими лісовозами дорогами, а також по селу перед г.Лопатою, то може запропоную ще варіанти як сам маршрут можна ще вдосконалити.

Щодо планів на осінь – наразі готуюся до мультигонки у Дністровському каньйоні, а там і до Нічного Чорногірського Марафону недалеко – складаю маршрут і теж збираюся його бігти.

Олександр Шиманський, засновник та головний організатор ультрагонки також поділився своїми враженнями.

Загалом, організація змагань далася набагато простіше, ніж минулого року. У 2019 всі пів року перед стартом – були нервові, то цього разу – лише останній місяць. Але це очікувано, бо ж в останні дні потрібно встигнути купу всього: закупити продукти, отримати всю замовлену поліграфію, банери та призи від партнерів, зробити розмітку дистанції, проконсультувати волонтерів.

В цьому році я все встиг. Тому все пройшло добре. Волонтери нагодовані, продуктів на пунктах харчування достатньо, на контрольні пункти та на розвилки волонтери приїхали вчасно, розмітка гарна.

Особливих організаційних проблем не було. От тільки трохи не вистачало волонтерів у стартовому таборі. З партнерами швидко домовилися, я думаю, що вони теж задоволені. В цьому році генеральним Партнером є мережа магазинів Gorgany, енергетичним партнер – SIS Ukraine. А також Go Far Equipment, James Cook, Medisport та Compex.

У нас в минулому році були проблеми в основному через цейтнот і форсмажори, наприклад, авто з волонтерами застрягло на мосту. Зараз навіть не хочеться все то згадувати, бо більшість ми виправили. Якщо називати основні речі, які змінилися: всі дистанції стартували окремо, щоб не було скупчення людей у вузьких місцях; волонтери виїжджали на локації не перед стартом, а з вечора; дещо змінився дизайн стартових номерів, щоб цифри були видно ідеально і т.д.

Покращувати, звичайно, є що. Номери треба робити на синтетичному папері, щоб не мокнув і не рвався. Вони були б такими вже зараз, але я нечітко проговорив цей момент з типографією. Також, наступного року видам всім волонтерам більш точні інструкції по їх місцерозташуванню. І, сподіваюся, вдасться залучити більше волонтерів, щоб їх вистачало.

Сколе-2021 пройде 19-20 червня. Зараз є питання, чи змінювати маршрут дистанції 101 км. Бо за відгуками учасників, трасу сильно вбили лісовози. Хоча ще 3 тижні тому, коли я приїздив розчищати, все було нормально. Зараз я знову в Сколе, пройду маршрут, подивлюся своїми очима, пошукаю новий маршрут з боку Парашки.

А реєстрацію Skole Ultra Trail 2021 – відкриємо вже з 1 жовтня!