Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Жорстка Атлетика та КИЙАВІА СПОРТ оголошують старт вже традиційного конкурсу Gathletics Awards 2019 – визначення найкращий атлетів року в п’яти карколомних номінаціях!

Ми хочемо звернути вашу увагу на тих атлетів, які на погляд редакції ЖА просто не заслуговують залишитись непоміченими поціновувачами «королеви спорту». Голосування триватиме з 3 до 8 лютого 2020 року! Переможці кожної з номінацій отримають приємні подарунки від партнера конкурсу спортивно-туристичного провайдера КИЙАВІА СПОРТ

♦ Стабільна стабільність року ♦

Олександр Сітковський (марафон). Це не про стабільність року. І навіть не про стабільність 4-річчя. Це про тотальну і беззаперечну стабільність. Просто людина вчетверте виконує норматив на Олімпійські Ігри в марафоні (2:11:25 і 5 місце на марафоні в Пекіні). Просто це нереально круто. Ну а періодичність Олімпіад ви знаєте. Далі рахуйте самі.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Ярослава Магучіх (стрибки у висоту). Срібло дорослого чемпіонату світу, перемоги на ЧЄ серед юніорів та Діамантовій лізі, визнання Світової атлетики як “Зірки, яка сходить”… Так-так, ви все це знаєте. Ми лише додамо, що свідченням стабільності цієї спортсменки є потрапляння до номінації Gathletics Awards третій рік поспіль (і двічі перемоги). А це, повірте, не просто так!

Ольга Ляхова (800 метрів). Стабільний зимовий сезон, вінцем якого стала бронза Чемпіонату Європи у приміщенні плюс не менш вдалий літній сезон і третя позиція у європейському топ-листі. Між іншим, наприкінці сезону спортсменка сама зізналася, що головне завдання на 2020 рік – стати ще більш стабільною. Тож, треба голосувати!

Марина Бех-Романчук (стрибки у довжину). До цієї номінації спортсменка переміщується з минулорічної – “Непохитна безкомпромісність”. І схоже саме ця безкомпромісність і стала запорукою стабільності Марини у 2019 році. Купа нагород усіх можливих змагань, жирною крапкою чого стало срібло ЧС та максимальне наближення до свого особистого. Такого стабільного сезону від Марини ми ще не бачили! Але впевнені, що надалі бачитимемо ще і ще!

Стабільна стабільність року

  • Марина Бех-Романчук (44%, 989 Votes)
  • Ярослава Магучіх (38%, 854 Votes)
  • Олександр Сітковський (11%, 237 Votes)
  • Ольга Ляхова (7%, 161 Votes)

Total Voters: 2 241

Loading ... Loading ...

♦ Небувалий прорив року ♦

Богдан-Іван Городиський (витривалість). Спершу цей хлопець гучно заявив про себе на Кубку Європи на 10000 метрів, де показав найкращий результат останніх років на цій дистанції для українців – 28:27. Та це був тільки початок. Адже за декілька місяців потому Богдан, він же Іван, на своєму першому в житті марафоні виконує олімпійський норматив і стає лідером українського рейтингу (2:10:52) також і на цій дистанції! А зовсім нещодавно бігав 1500 метрів… Прорив по всім фронтам!

Євгенія Прокоф’єва (марафон). А ця дівчина перебуває на межі двох номінацій. Важко сказати, що переважає: завзятість чи прорив, який вона здійснила. Адже після тривалої травми навесні – зібратися і на своєму дебютному марафоні отримати заповітний квиточок у Токіо-2020 багато чого варте! 2:28:06 – це вам не жарти!

Ірина Климець (метання молота). Якщо минулого року фінал Чемпіонату Європи для цієї спортсменки став чималим досягненням, цього року розмова була вже зовсім іншою. Кількаразове оновлення особистих, золото Універсіади, бронза Кубка Європи та 5 місце у фіналі світової першості! Оце так точно прорив!

Михайло Кохан (метання молота). Спершу він відкриває сезон із особистим і нормативом на ЧС, потім перемагає на юніорському чемпіонаті Європи з рекордом континенту U20, ну а далі покращує особистий на чемпіонаті світу у Досі та посідає п’яте місце (77,39). Якийсь просто стабільно небувалий прорив! Чи як це назвати?

Артем Коноваленко (потрійний стрибок). Наймолодший учасник в категорії, але дуже результативний! Золото юніорського Чемпіонату Європи 2019 в потрійному стрибку та перше місце в національному ТОП-листі з результатом 16,50, і в свої 19 років став недосяжним для всіх старших колег по сектору! Наймолодший прорив!

Нечуваний/небувалий прорив року

  • Євгенія Прокоф'єва (28%, 772 Votes)
  • Артем Коноваленко (25%, 695 Votes)
  • Михайло Кохан (20%, 544 Votes)
  • Богдан-Іван Городиський (15%, 424 Votes)
  • Ірина Климець (11%, 307 Votes)

Total Voters: 2 742

Loading ... Loading ...

♦ Дивовижна завзятість року ♦

Дар’я Михайлова (витривалість). Почати рік зі зборів в Кенії? Легко! Потрапити до п’ятірки найкращих європейок на ЧС з кросу? Без проблем! Показати особистий рекорд на 10000 метрів під час Кубка Європи (32:27)? І лишитися незадоволеною! А після того оновити особисті на 21 та 42 км (виконавши олімпійський норматив) та виграти найпрестижнішу серію півмарафонів у Європі EuroHeroes! І знову пакувати валізи до Кенії. Хіба це не завзятість?

Юлія Левченко (стрибки у висоту). Коли попередній рік не приніс очікуваних багатьма нагород, але сам розумієш що на вірному шляху. Коли просто завзято робиш свою роботу – вона приносить результат. Юля приклад справжньої завзятості і цілеспрямованості. Тож особисті на космічних висотах понад 2 метри не змусили чекати, а на додачу і золото ЧЄ серед молоді та срібло ЧЄ у приміщенні та у фіналі “Діамантової Ліги”.

Сергій Смелик (100, 200 метрів). Коли виконуєш норматив на ЧС в останній день кваліфікаційного періоду це свідчить про одне: поки є спроба, ти не програв. І Сергій не програв! Прорвася на світову першість і дійшов до її півфіналу! Завзятості йому не позичати!

Мар’ян Закальницький (спортивна ходьба) тріумфатор Чемпіонату Європи 2018 не збавляв обертів і в 2019 році. Фотографії божевільної самовіддачі Мар’яна на Чемпіонаті світу в Досі на дистанції 50 кілометрів та госпіталізація відразу після фінішу облетіли всі світові спортивні ЗМІ, а вся країна з затамуванням подиху слідкувала за станом його здоров’я. Це ніщо інше як приклад дивовижної завзятості!

Яремчук Софія (напівмарафон). Зірка шосейних стартів України та Італії яка вміє виставляти пріоритети та впевнено рухається до мети. Лідер сезону 2019 на півмарафоні та тріумфаторка великої кількості стартів зачарує вас своєю завзятістю.

Дивовижна завзятість року

  • Юлія Левченко (49%, 1 154 Votes)
  • Дар'я Михайлова (14%, 340 Votes)
  • Яремчук Софія (14%, 324 Votes)
  • Мар’ян Закальницький (13%, 297 Votes)
  • Сергій Смелик (10%, 243 Votes)

Total Voters: 1 858

Loading ... Loading ...

♦ Непохитна безкомпромісність року ♦

Анна Рижикова (400 з бар’єрами). Жодних компромісів та завжди максимальні цілі. Фантастично довгий літній сезон і ніяких поступок собі від травня і аж до кінця жовтня – це все про цю спортсменку. Маємо здогадки, що ще не всі максимальні цілі здійснені, тож закликаємо підтримати Аню аби додати наснаги на рік 2020.

Скрипак Ольга (марафон). Травми, зміни тренера та врешті самостійна підготовка, але завжди непохитна цілеспрямованість. Ольга просто не вміє інакше. Особистий рекорд, найкращий результат серед українок щонайменше за останні 6 років та Олімпійський норматив – такий результат її старань. І, схоже, що результат лише проміжний.

Дарина Слобода (багатоборство). Вірити в себе, але в той же час не забувати висувати до себе ж претензії – такий рецепт успіху цієї спортсменки. Власне, це Дарина підтвердила своїм золотим тріумфом на Командному ЧЄ з багатоборства в Луцьку. І хоча на ЧС тогоріч прорватися не вдалося, цього олімпійського року компромісів годі й шукати!

Олена Собчук (спортивна ходьба).  Перший рік після народження дитини, перший рік на надскладній дистанції 50 км і одразу шосте місце на Кубку Європи і четверте на чемпіонаті світу у справді пекельних умовах. Боротьба на межі людських можливостей і по праву сенсаційний виступ! Про які компроміси тут ще можна говорити!!!

Непохитна безкомпромісність року

  • Дарина Слобода (51%, 1 922 Votes)
  • Анна Рижикова (42%, 1 615 Votes)
  • Скрипак Ольга (4%, 159 Votes)
  • Олена Собчук (3%, 109 Votes)

Total Voters: 3 805

Loading ... Loading ...

♦ Невтомний лідер року♦

Ольга Саладуха (потрійний стрибок). Якщо хто-небудь скаже, що поєднувати спорт, роботу, громадську діяльність та родину неможливо, приклад цієї спортсменки зведе нанівець будь-який аргумент. Бронза зимового ЧЄ плюс п’яте місце на ЧС тому свідчення!

Тетяна Петлюк (800 метрів). Як любити біг і не втрачати амбіції? Схоже у цієї спортсменки щороку жага до бігу лише розпалюється! Тетяна каже, що то її заряджають підопічні-любителі бігу, хоча є підозра, що її запал поширюється на всіх навколо. Хоч би там як – а участь у зимову ЧЄ-2019 дає підстави тримати кулаки і за Токіо-2020.

Богдан Бондаренко (стрибки у висоту). Зуміти знайти в собі сили повернутися після дворічної перерви до змагань і при цьому двічі виграти етапи Діамантової ліги, здобути бронзу Європейських Ігор і показати сьомий результат сезону у світі – так вміють лише справжні лідери. Тож маємо усі підстави стверджувати, що Бонд повернувся! Тримаємо кулаки у 2020-му.

Андрій Проценко (стрибки у висоту). Більше десяти років поспіль Андрій змушує говорити про свої високі стрибки! А 2019 в активі херсонського стрибуна ще й трансформувався в срібло Європейської зимової першості та відзначився перемогою у фіналі Діамантової Ліги! А зважаючи на позитивну динаміку щодо Олімпійський Ігор вся країна з завмиранням чекатиме Андрія на Олімпійському стадіоні в Токіо!

Невтомний/нестримний лідер року

  • Тетяна Петлюк (43%, 1 183 Votes)
  • Ольга Саладуха (34%, 940 Votes)
  • Андрій Проценко (15%, 419 Votes)
  • Богдан Бондаренко (8%, 227 Votes)

Total Voters: 2 769

Loading ... Loading ...

Доля перемоги твого улюбленого атлета в твоїх руках – голосуй!