Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Забіги з перешкодами називають одним з видів спорту, який розвивається найбільш стрімко у світі. Він поєднує у собі біг, силу та головне – перевірку себе та своїх можливостей. І часто зі сторони учасники здаються якимись космонавтами, що підкорюють нові планети. Але як не дивно основна маса цих самих атлетів – абсолютно звичайні люди, які просто знайшли СВОЮ мотивацію для занять цим спортом. Аби довести вам це, ділимося трьома історіями про любов, любов до OCR (obstacle race courcing – гонки з перешкодами) з першого погляду.

Ольга. Від двійок з фізкультури до Чемпіонату Європи

Я ніколи не була спортсменом, а біг не любила жахливо. У школі та університеті бігові нормативи здавала за рахунок – “побілити / пофарбувати”. У 2008 році в моєму житті з’явився тренажерний зал з чудовим тренером, завдяки якому і з’явилася любов до спорту, яка надалі переросла в роботу. Але людей, які бігали більше 3 км, я як і раніше продовжувала вважати героями. Я вже не кажу про марафонців – це інша планета.

Бігати почала в 2013 абсолютно випадково – це було просто 3 км в суперечці «на слабо», і понеслась: 4, 5, 8, 13 км. Але це все в залі на доріжці. А у 2016 абсолютно випадково натрапила на публікацію у фейсбуці про Гонку Нації. Цікаво і страшно. Щось абсолютно нове. Але інтерес перемагає і в квітні 2016-го біжимо командою перший старт на 5+ км. І я закохуюся в цей вид спорту з першого кроку в бруд, з перших бурпі!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Знаходжу на ютубі ролики Spartan race, і не вірю своїм очам що це можливо… можливо для звичайних людей. І вже восени 2016 року біжу в Барселоні Spartan race Beast 21км +. Захопленню не було меж. Тепер це залежність, любов і одержимість в одному флаконі, приправлена ​​важкими мішками з піском і свіжим брудом.

Через рік повертаюся до Іспанії, але вже в якості учасника Чемпіонату Європи Spartan race на все ті ж 21км +. Це мрія стала реальністю! Це гордість і сльози на фініші, це усвідомлення того що збуваються мрії! Було ще багато стартів і кожен особливий сам по собі. Там цілий світ, там маленьке життя. Світ “божевільних” людей. Тут немає байдужих. Тут є підтримка незнайомих людей. Там, усередині розмітки, своя атмосфера, і чим довше дистанція, тим емоційніше фініш! Звідки беруться сили на стрибок над фінішним багаттям? А все тому, що за фінішною лінією не кінець, за фінішній рисою початок!

І насправді ніяких секретів немає … просто любіть те, чим ви займаєтеся! Якщо у людини є мета, вона зможе неможливе. Перевірено! Чим далі ти заходиш тим більше відповідальність, відповідальність перед самим собою. Адже важливо вдосконалюватися, сьогодні бути кращим, ніж був вчора. Гонки дають мені якраз це – можливість боротися з собою. Я не вірю в генетику, я вірю лише в щоденну роботу над собою. З досягненням однієї мети приходять інші. І вже повірте, побачивши плоди своєї праці, ви забудете про всі труднощі, які придумували раніше. Розставляйте правильні пріоритети, і тоді все вийде!

Ірина. Повне занурення у проект

Фізичні навантаження завжди були в моєму житті: аеробіка, йога, тренажерний зал, розтяжки. Але коли спробувала перше тренування до забігів з перешкодами, зрозуміла, що це рівень 0 +. І то “0+” лише тому, що зайвої ваги не так багато, щоб відразу почати інтенсивно тренуватися для участі в забігах з перешкодами.

Я бренд-дизайнер проекту DYKA GONKA, чим дуже пишаюся. Я люблю максимально пробувати те, над чим працюю, щоб робити свою роботу краще і кайфувати від неї. Ну і Руслан так яскраво умовляв (прим. ред. Руслан Клименко – засновник і ідейний натхненник проетку), що я погодилася. Було дуже складно, незвично, драйвово. А спочатку був просто шок: я прийшла на презентацію проекту і зрозуміла, що ніякий “Дикий спринт” зі своєю фізичною формою я не пройду. І мені захотілося ось це ось все 🙂

Забіги з перешкодами для мене – це додаткове джерело енергії для досягнення моїх професійних цілей, абсолютно нове коло знайомих. А ще з подивом кожен раз відкриваю нові можливості свого тіла! Самі тренування повністю вимикають мене з щоденної рутини, в біг допомагає обдумувати якісь робочі моменти швидше.

І це під силу кожному! Я ніколи в житті не робила віджимань, але змогла це зробити всього лише через місяць тренувань. Коли я прийшла на перше тренування, я навіть зачепитися за висячі кільця не могла, падала на 20-й секунді, тримаючись двома руками. Тепер неструнко, але проходжу всі 10 кілець. У планах звичайно рукоходи і підтягування і більш складні дистанції. Враховуючи, що я абсолютно не можу відпочивати у відпустці на одному місці і більше 2 днів, то майбутні поїздки могли б стати шикарним виправданням моїх подорожей. Тож нічого не бійтеся і почніть сьогодні. Коли ви не підготовлені, слабкі … ви ніколи не станете ідеальним. Це нескінченний шлях.

Денис. Виклик собі справжньому

Все своє життя я був далекий від спорту і проводив вільний час досить пасивно. Все як у багатьох: робота, дім, а ввечері пиво з чіпсами. За такого способу життя, в 27 років моя вага була 120 кілограмів. Почалися проблеми зі здоров’ям, як згадаю, аж страшно: постійна задишка, підвищений тиск, проблеми з травленням, головний біль, підвищений цукор в крові, біль в колінах, біль у п’яті і суглобах.

В один момент я ніби прокинувся і усвідомив, що якщо я продовжу так жити, то навряд чи зможу відзначити день народження в 40 років і мене це страшенно налякало.
Вже наступного дня я категорично зав’язав з алкоголем, перейшов на правильне харчування і пішов до спортзалу.

Уже з першого тижня був помітний результат і все пішло як по маслу. Я записався на перший забіг в моєму житті – KBP Runway Run 5 km. До забігу було півтора місяці і я повністю присвятив цей час біговим тренуванням. Ніколи не забуду перші думки і відчуття від першого забігу. Коли тебе повністю пронизує атмосфера заходу, коли навколо тебе всі люди здорові, красиві і у них світяться очі від емоцій … Таке залишається в пам’яті назавжди …

На цьому я не зупинився, і далі за запрошенням товариша взяв участь в командному забігу з перешкодами – Race Nation Kyiv. Тут то мене і підкорили забіги з перешкодами. Є мета і її потрібно подолати будь-якою ціною: без причин, без відмовок, просто взяти і зробити. Такі забіги повністю змінили мою свідомість і ставлення до себе. Тільки тут я можу кинути собі виклик і довести чого вартую насправді.

Гонки з перешкодами під силу будь-якій людині. Не важливо, який у тебе рівень фізичної підготовки, а важливо лише те, що відбувається у тебе в голові і чи готовий ти перезавантажити свій розум. Чи готовий ти освіжити свої звивини і поставити нову планку своїх досягнень і цілей? Для мене забіги з перешкодами – це не просто дистанція на карті, а спосіб відчути кайф від життя і довести собі, на що я здатний!

Тим часом DYKA GONKA чекає і на тебе! Реєстрація і деталі тут.