Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Степ… Велике і неозоре море простору, що губиться за горизонтом. Хвилі буйних трав і польових квітів. Обпечений сонцем грунт та свист вітру… Казахський степ – частина Великого Степу, що проходить вздовж всієї Євразії. Це територія, де будувалися та руйнувалися імперії, земля якою кочували сотні племен, тяглися тисячі караванів з Азії до Європи та навпаки…

Сьогодні, Великий степ відкриває свої простори та запрошує у мандрівку. З 10 по 12 травня, вже п’ятий рік поспіль в Казахстані проходитиме  TENGRI ULTRA “Марафон Великой Казахской Земли”. Це трейлові змагання на різні дистанції, а також – незабутня подорож у степові простори.

Легкоатлетичний портал Жорстка Атлетика спільно з громадським об’єднанням «Экстремальная Атлетика» (Казахстан) за сприяння Podium Sport Media Group запускають проект “Trail the World” та відправляють команду амбасадорів на розвідку Великого степу. В рамках проекту ми не лише подолаємо разом дистанції “Марафону Великой Казахской Земли”, а й зануримося у світ неосяжних степових просторів, дізнаємося більше про культуру й традиції казахського народу та подивимося на сучасний Казахстан з середини.

Наші амбасадори:

Оксана Рябова – півмарафон Great Wall (Китай) – 2 місце (2016); Gozo Ultra (Мальта) – 1 місце (2017); Meraas Al Marmoom Ultramarathon 270 км – 3 місце (2018); учасниця Чемпіонату світу з трейлраннінгу (2018), учасниця благодійного проекту “Долаючи пустелю

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

 

Олександр Скороход – Сhornohora Sky Race – 3 місце (2016); Сhornohora Sky Mrathon – 3 місце (2017); Goloseevo Trail Half-Marathon – 3 місце (2018); Bojko trail 80k – 1 місце (2018); редактор «Жорстка Атлетика»

Що ж очікує українську команду в Казахстані?

Tengri Ultra проводиться в 120ти кілометрах від найбільшого мегаполісу Казахстанe, міста Алмати, на річці Ілі. Базовий табір розгортається в мальовничому скелястому каньйоні ТамгалиТас (Писані скелі), багатому наскельними малюнками. Найближчий населений пункт місто Капшагай. Траси Tengri Ultra проходять степом, ущелинами і каньйонами.
Провісником Tengri Ultra була мультигонка Kazakhstan Adventure Race, що проводилася з 2007 по 2013 року, одним з етапів якої був тридцятикілометровий забіг пересічною місцевістю району, де зараз проходить ультрамарафон. В
осени 2014 року засновники Tengri Ultra, Тимур Артюхін і Вадим Винокуров, провели в передгір’ях Алмати перший в Казахстані повноцінний трейловий забіг – Alatau Trail. Старт викликав величезний інтерес, і це надихнуло організаторів на проведення Tengri Ultra навесні 2015 року. Вже перший рік гонка зібрала понад 300 учасників з 6-и країн на дистанціях 10км, 25км, 50км.  З 2016 року – організатори впровадили 15км, 35км і 70км дистанції. І в 2018 році на дистанціях Tengri Ultra стартувало понад 1000 учасників з 23 країн світу!

У 2019 організатори вперше вводять формат естафети на 70км дистанції: 2-а етапи по 35км. Перший учасник естафетної команди має пробігти половину дистанції, передати естафету в базовому таборі, а другий учасник – пробігти наступні 35 кілометрів, що лишилися. Таким чином, атлети, які вже неодноразово долали дистанцію в 35 кілометрів, матимуть змогу пробігти новими місцями, в разі, якщо на 70 кілометрів їх сил ще не вистачає, а від старої траси вони вже втомилися. Естафета задумана в першу чергу для постійних учасників Tengri Ultra, в більшості своїй, місцевих атлетів-аматорів, які переважають на дистанціях Sprint 15 і Trail 35. А ось на дистанції Ultra 70 основна маса тих, хто стартує – немісцеві, закордонні учасники.
Слід також зазначити, що всі дистанції Tengri Ultra сертифіковані International Trail-Running Association (ITRA).

У 2019 на стартах Tengri Ultra очікується близько 1500 атлетів та приблизно стільки ж уболівальників!

Що ж, запрошуємо в подорож – разом з нашими амбасадорами!
Let’s trail the World!

Партнери проекту “Trail the World“: