Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Український біговий рух шириться семимильними кроками, щорічний приріст учасників масових пробігів рівний 30%, а кількість міст з напівмарафонами та марафонами високого рівня організації зростає від року і рік.

Прикладом такого взаємного розвитку як організації, так і кількості учасників став Run the World Львівський напівмарафон, який відбувся в місті Лева 14-го квітня. На старт всіх дистанцій (окрім півмарафону учасники змагались на 10-ці, благодійній 3-ці та дитячих забігах) вийшло більше 2000 бігунів, а основну дистанцію в 21,097 км  подолали 701 учасник, серед яких були як любителі, так і професійні атлети.

Перемогу на 10-кілометровій дистанції у чоловіків здобув Сергій Оксенюк (31:03), у жінок Олена Лавренюк (38:38). На дистанції 21,097 км першим дістався фінішу Богдан Семенович (1:06:10), у жінок найшвидшою стала Софія Яремчук (1:17:05).

Дуже неочікувано було побачити на старті Львівського напівмарафону Софію Яремчук, яка провела дуже вдалий і тривалий сезон, і після срібла на чемпіонаті АБАФ з напівмарафону, що проходив в рамках Nova Poshta Kyiv Half Marathon, мала взяти відпочинок.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Софія, розкажи, як було прийнято рішення стартувати в Львові?

В п’ятницю ввечері отримала дзвінок від тренера ШВСМ Олега Лещишина, через травму однієї з учасниць він запропонував мені стартувати і організатори дуже хотіли, щоб у Львові бігли львів’яни. Оскільки я була в Україні, подзвонивши до тренера в Рим отримала “згоду” бігти в тренувальному режимі. Я не могла відмовити пробігтися вуличками рідного міста, а перемога стала дуже приємною. Вийшов дуже хороший сонячний день, побачилася з друзями і просто чудово провела час на змаганнях.

Ти провела дуже сильний сезон, ще й дуже ранній, як ти сама оцінюєш свої результати?

Так, я розпочала змагальний сезон ще 31 грудня, бігла 10-ку. В цілому, я дуже задоволена результатами в сезоні, вдалось значно покращити особистий на півмарафоні на змаганнях в Італії (10 березня на Roma Ostia Half Marathon  спортcменка скинула більше як півхвилини зі свого особистого 1:11:17, –  прим. ред), і за тиждень до Львову в Києві я показала 1:12:36, що для київської траси є дуже гарним результатом. Тож враження лише позитивні та добрі.

Які твої плани і завдання на майбутнє, зараз по плану відпочинок?

Насправді, відпочинок мав розпочатись ще після Roma Ostia, але було прийнято рішення трохи подовжити сезон, щоб виступити на низці стартів, в тому числі на Київській половинці. 

Щодо планів, авжеж це 5000 і 10000 метрів. Планую виступати на ЧУ в Мелітополі, тому готуватись буду до доріжки. Дуже хочеться бігти швидко на стадіоні, з шосе справи вже добре, тож хочеться показати себе на доріжці.

Фото: Все Пробеги