Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Справжня драма, чи то краще сказати трилер розігрувався навколо чоловічої трійки на сумському чемпіонаті України, хоча не так напружено, як це було попереднього відбору, коли дискваліфікували переможця, але не менш інтригуюче. Проте  вже зараз можна з впевненістю сказати, що цей легкоатлетичний сюжет має щасливий фінал для головної дійової особи – цьогорічного чемпіона Володимира Кица.

Акт перший. Невиправдані надії та 3000 метрів.

У другий змагальний день Володимир вийшов на старт трійки, щоб поборотись за норматив  зимового ЧЄ. Без жодної конкуренції та підтримки від суперників  він самотужки пробіг всю дистанцію та фінішував з часом 8,05:80, що лише на 80 сотих секунди повільніше від нормативу.

Одразу після бігу Жорстка Атлетика поспілкувалась зі спортсменом.

Ти щойно самотужки намагався виконати норматив на ЧЄ, але не вистачило зовсім трохи, буквально миттєвості, які зараз у тебе думки, переживання?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Перша думка, яка спала мені після фінішу, це те, що треба буде завтра бігти 1500 і потрапляти в призи. А сьогодні, ну трішки на швидший початок розраховував, але все ж таки тяжко самотужки.  Два роки тому при відборі на ЧЄ в Белграді було 5 чоловік, а як ви знаєте конкуренція породжує результат. Сьогодні я боровся з часом, з тим нормативом. Такий був настрій перед змаганнями, перед стартом, але трохи забракло… Будемо працювати далі.

На 1500 метрів я маю норматив ще з літа, але хотілось потрапити на 3000. Тож завтра треба бігти 1500 і потрапляти в призи, а далі вже за рішенням тренерської ради маю надію поїхати в Глазго, але вже на 1500.

Ти все ж не полишаєш свою улюблену дистанцію 1500?

Ні, я не знав, що рахується літній норматив, і оскільки він вже у мене є, треба виходити на 1500 і намагатись відібратись, повністю виконати критерії відбору на “півторашку”.

Акт другий. 1500 метрів. Повернення

Наступного дня, зранку, Володимир вийшов на старт фінального забігу на 1500 метрів, і показавши відмінну тактику вирвав перемогу під час фінішного спурту в самісіньких клітинах у Юрія Кіщенка.

Твій вчорашній план з 1500 справцював, ти досягнув своєї мети ще й із золотом ЧУ!

Так, оскільки в критеріях відбору йдеться про норматив, який у мене є з 2018 року, та 1-2 місця на ЧУ. Тепер чекаємо на рішення головної тренерської ради.

Дуже важко було налаштуватись на сьогоднішній біг, тому що вчора всі емоції лишив на трійці. Але вперше в житті я захистив титул чемпіона на 1500 в манежі, останній раз я перемагав в 2013-у, і вперше я оформив золотий дубль на 1500 і 3000 метрів на зимовому чемпіонаті.

Як пройшов сьогоднішній фінальний забіг. Те, що ви почали не квапливо, зіграло тобі на руку?

Можливо так, бо свіжості після трійки вже не вистачало, я знав, що хлопці молоді, швидкісні, але я не знав, як складеться біг. Я не зміг боротись з ними на останньому колі, а от на фінішному спурті підловив їх на тому, що їх не вистачило вже в клітці, адже саме там я вирвав цю перемогу.

Насправді, не уявляв як складеться біг, ніхто нічого не говорив, кожен мав власну задачу на фінал. Було багато штовханини, порізів, проколів, але тим не менше добре,  що ніхто не травмований.

Чи можна вважати, що твоя перемога була за рахунок досвіду?

Можливо так, але готовність також зіграла свою роль. Я знав, що хлопці дуже швидкісні і треба було збиратись, що після трійки було дуже складно.

Основне фото: ФЛАУ