Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Софія Яремчук результативно розпочала новий рік і вже на першому старті в італійському місті Терні оформила беззаперечну перемогу (найближча переслідувачка була на 7 хвилин позаду) та оновила особистий рекорд до 1:11:59. Варто відзначити, що цей результат Софії є третім результатом серед українок за останні 5 років, швидше неї бігли Вікторія Калюжна і Шматенко Юлія.

Цікавості додає і той факт, що Софія лише нещодавно повернулася зі зборів в Киргизстані. Далі пряма мова спортсменки:

Після збору в Киргизстані дуже хотіла показати високий результат на півмарафоні, тому з тренером вирішили бігти в Терні, це якраз був 22 день після тренувального збору в горах. Все вийшло так як планували, і навіть краще!

Як склався біг по дистанції?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Перші 3 км дуже замерзла, хвилювалася, думала що через холод біг не складеться. Коли ми стартували було приблизно 5-6 градусів і холодний вітер, траса складалася з двох кіл (10.5 км), було декілька підйомів, які компенсувалися спусками, а загалом траса мені дуже сподобалася.

Впродовж дистанції в мене був пейсмейкер Роман Продіус з Молдови, якому я дуже вдячна за допомогу. Він задав правильний темп і ми дуже розумно провели гонку. Почали спокійно перші 5 км по 3:30-3:33, потім з кожним км збільшували темп (перша 10-ка вийшла 34:25, друга -33:55).

Ти сказала, що довго йшла до цього результату. Можеш детальніше прокоментувати, що ти мала на увазі: було пророблено багато роботи чи це вже була не перша спроба на такий результат, чи щось інше, чи може все разом?

Можна сказати що все разом, проробила дуже багато роботи, можливо інколи перепрацьовувала, але в мене такий характер, що краще зробити більше і швидше, ніж менше або не закінчити роботу, це неправильно. Потім довгий час в мене були проблеми з задньою поверхнею стегна, я ніяк не могла вилікуватися. Також були старти, коли ми планували бігти 1:13, але не вдавалося. Я дуже хотіла саме на півмарафоні показати себе. Нарешті, щось таке відбулося))

Чому так рано вирішили розпочати сезон?

Ми з тренером вирішили поїхати на тренувальний збір вперше на висоту 1600 метрів, тож ми дивилися, як я буду відчувати себе після цього збору (останні 2 старти We run Rome і Terni Half Marathon були експерементальними). Можу сказати, що експеримент вдався на всі 100%!

Як плануєте далі будувати роботу?

Далі плануємо бігти сильно півмарафон Roma-Ostia 10 березня. Хотілося б потрапити  і на Київську половинку – це дуже гарний, достойний з високою організацією старт, який мені дуже подобається. А потім вже треба думати про марафон, ну і звичайно про норматив на Олімпійські Ігри!

Дивіться переможний фініш Софії:


Фото в матеріалі: Liviana Lattanzi fotografia