Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Гарною традицією для Запоріжжя стає проведення Zaporizhstal Half Marathon, який вже другий рік поспіль збирає найшвидших півмарафонців на вулицях цього тисячолітнього міста. Цього року всі дистанції 2nd  Zaporizhstal Half Marathon зібрали 1700 спортсменів та 5 тисяч глядачів. Перемогу на основній дистанції в 21,097 кілометрів здобув представник Волині Сергій Оксенюк з часом 1:09:09, у жінок перша сходинка п’єдесталу за Дар’єю Михайловою, її результат 1:18:51. На дистанції 5 кілометрів у чоловіків переможцем став Євгеній Кузнєцов з часом 16:04, в жіночому заліку беззаперечна перемога за Олександрою Дзебан – 20:38

У чоловіків з самого старту очолив гонку Юрій Вихопень, випереджаючи основну групу переслідувачів на 5-10 метрів. Але вже за 3 кілометра виокремилась лідируюча група в складі Сергія Оксенюка, Тараса Сало та Вадима Рогозовського, яка і протрималась практично до фінішної прямої, де і було розіграно місця на п’єдесталі. Лише з 7-секундним відставанням фінішну лінію перетнув минулорічний бронзовий призер Тарас Сало, таким чином в фінішному протоколі у нього 1:09:16. Замкнув чільну трійку Вадим Рогозовський з 1:09:20 у підсумку.  

“Практично до останнього бігли групою, а перемогу вдалось вибороти лише на фініші. Авжеж, групою було бігти комфортніше, тож по дистанції ми тримались разом, жоден не наважувався піти у відрив.

Хочу подякувати організаторам змагань, за чудову подію та створення всіх необхідних умов для спортсменів. Єдине, що не вдалось, це помилуватись чудовими краєвидами, весь час на змаганнях доводиться дивитися під ноги та концентрувати думки на фінішній прямій, тож часу щоб підняти голову та подивитись навколо не лишається.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Видався чудовий старт та й погода сьогодні була гарна, але дещо заважав вітер, особливо коли траса пролягала по мостам”.  – прокоментував переможець.

Жінки, на відміну від чоловіків, не чекали до фінішної прямої, щоб розіграти місця на п’єдесталі, хоча також довгий час бігли групою. Впевнений біг у виконанні Дарії Михайлової після 16-го кілометру залишив суперницям можливість позмагатись лише за друге та третє місця. Так Юлія Профіс, яка мала дві перемоги на цьогорічних стартах Run Ukraine Running League, цього разу задовільнилась сріблом з результатом 1:19:17, а бронза у Катерини Карманенко, її результат 1:19:58.

Переможниця розповіла про перипетії боротьби по дистанції та поділилася емоціями від перемоги:

“Сьогодні я була впевнена в своїх силах, знала, що можу прискоритись в будь-який момент, тож трималась групи дуже довго. Десь після 16-го кілометра я потягнулась за одним з чоловіків, який біг поряд, і відірвалася від своїх суперниць.

Умови сьогодні дуже добрі для бігу, навіть вітер не відчувався, адже більшу частину дистанції пробігла в групі і біглось дуже цікаво і комфортно.

Чесно зізнаюсь, цього року старти Run Ukraine мене дуже здивували в гарному сенсі. Зазвичай я не стартую в Україні, але вже на Nova Poshta Kyiv Half Marathon я побачила, що старт дуже гарно організований в тому числі і для професійних спортсменів. Наразі події Running League проводяться на високому європейському рівні. Дуже приємно, що в Україні є такі старти, я пишаюсь можливістю виступати на найвищому рівні у своїй країні!”

Надзвичайно активний, наповнений тисячами і тисячами найпозитивніших емоцій та величезною кількістю рекордів підійшов до свого логічного завершення сезон Run Ukraine Running League 2018, щоб вже наступної весни дати початок новій серії бігових свят зразка-2019!