Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Справжній фурор від українських легкоатлетів на третіх юнацьких Олімпійських Іграх у Буенос-Айресі 15 жовтня: одразу три медалі і всі ЗОЛОТІ!

Отже!

17-річна Валерія Іваненко стала чемпіонкою ЮОІ-2018 у метанні молота (3 кг).

Спортсменка показала найкращий результат серед усіх учасниць на першому етапі змагань – 74.90 м і була поза конкуренцією і на другому – (72.08). В результаті, за підсумками двох днів Валерія здобула «золото»!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

“Це щось неймовірне! Це неперевершені відчуття та емоції. Хочу подякувати своєму тренеру та батьку (прим ред. – спортсменку тренує батько). Ця медаль – його заслуга. Без нього її не було б. Щиро вдячна своїм близьким та всій Україні за підтримку, яку ми тут, в далекій Аргентині, дуже добре відчуваємо. Я дуже щаслива!

Перед першою спробою було важко сконцентруватися, відчувала хвилювання, але потім зрозуміла, що треба взяти себе в руки й довести справу до кінця. Дуже рада, що мені це вдалося!” – розповіла спортсменка прес-службі НОК.

Ярослава Магучіх слідом за золотими нагородами чемпіонату світу серед юнаків-2017 та чемпіонату Європи серед юнаків-2018 додала до своєї скарбнички золото Юнацької Олімпіади!

Українській легкоатлетці не було рівних за підсумками двох днів змагань у секторі для стрибків у висоту. З найкращим результатом 1.92 м на першому етапі і особистим рекордом, недосяжним для усіх інших учасниць –  1.95 м – на другому 17-річна Ярослава перехопила переможну естафету  Юлії Левченко, яка стала чемпіонкою у цьому виді програми чотири роки тому у Нанкіні.

“Ми з моїм тренером протягом тривалого часу працювали над тим, щоб я змогла взяти ще більшу висоту. Дуже рада, що мені вдалося покращити свій же рекорд (з 1.94 на 1.95). Хочу подякувати нашій чудовій команді та глядачам на стадіоні за неймовірну підтримку. Вона завжди допомагає та надихає на нові звершення. Переконана, що золота медаль Юнацької Олімпіади – це великий крок до успіхів у дорослому спорті. Мрію потрапити на Олімпійські ігри-2020. Тож, вірю Буенос-Айрес-2018 стане гарним доробком для здійснення цієї мрії“, – сказала Ярослава.

Третю золоту медаль приніс Україні Михайло Кохан – у метанні молота. 85.14 м – з таким результатом Михайло просто не залишив шансів своїм конкурентам у фіналі, та й у кваліфікації також був безсумнівним лідером (85.97 м).

“Я дуже задоволений! Це ідеальне завершення такого насиченого сезону. Він дійсно був непростий: це й виступи на чемпіонаті світу серед юніорів, чемпіонат Європи серед юнаків. Однак не буду приховувати, після встановлення світового рекорду влітку зрозумів, що на Юнацькій Олімпіаді треба буде лише виконати свою роботу й медаль найвищого ґатунку буде моєю. Авжеж, моя мрія – це дорослі Олімпійські ігри, тому робитиму все від мене залежне, щоб потрапити на Токіо-2020“, – заявив Михайло.

За матеріалами НОК України.