Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Минулої неділі вже в 15-те в Білій Церкві був даний старт марафонській дистанції. І хоча в цей же день буквально в сотні кілометрів проходив великий 9th Wizz Air Kyiv City Marathon, але й Біла Церква відзначилась відразу кількома серйозними здобутками!

Організатори зробили ставку на півмарафонську дистанцію, і це їм без перебільшення вдалось! У чоловіків на півмарафонській дистанції перемогу здобув молодий Микола Нижник, який без особливих протиріч з боку суперників не просто оновив рекорд траси, але й показав найшвидший півмарафонський час серед українців за останні 3 роки – 1:03:14!

Жорстка Атлетика поспілкувалась з Миколою та дізналась всі подробиці швидкого бігу

Миколо, ти почав все більше виступати на шосе, чи значить це, що ти відходиш від доріжки на користь шосе?

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Так більше почав пробувати себе на шосе, більш комфортно себе почав почувати  на асфальті, до пробігів на шосе трохи інша підготовка, більше бігаю в аеробі (аеробній зоні, – прим. ред.) можливо через це більш вдало вдається себе реалізовувати.

Старт в Білій Церкві твій основний в сезоні?

Старт в Білій Церкві не планувався як основний, хотів в цьому сезоні швидко пробігти 10 000 метрів на доріжці і основними стартами був відбір ЧУ та ЧЄ в Берліні, але якось не все склалось із підготовкою, тому на доріжці маємо, що маємо. Але все ж після доріжки вирішив не відпочивати і зосередитися вже на підготовці до півмарафону в Білій Церкві.

Дуже швидкі секунди показав, це так планувалось? Чи може ти розраховував на ще швидший результат?

В загальному, стартом я задоволений, переміг із рекордом траси і так вийшло, що другу половину дистанції пробіг значно швидше ніж першу і наодинці, ніхто не підтримав мій темп тому, доводилося боротися лише із вітром, який сьогодні був доволі сильним, по дистанції було декілька неприємних моментів із пішоходом і автівкою супроводу, але це все не збивало мене з темпу. Думаю, в сильнішій компанії був готовий на результат 62:30-62:40. За рахунок фінішного кілометру вдалося пробігти вище рекорду, а так практично по всій дистанції тримав рівномірний темп.

Які ще плани на цей сезон?

Планую пробігти ще 10км на шосе, а далі ще поки не загадував.

Опубліковано Mykola Nyzhnyk Неділя, 7 жовтня 2018 р.

Срібна сходинка за минулорічним переможцем Романом Романенком – 1:04:33, бронза у Богдана-Івана Городиського – 1:04:44.

У жінок перемогу здобула гостя з Молдови Лілія Фіскович з дуже високим результатом 1:11:36, що лише на 14 секунд гірше від минулорічного рекорду траси у виконанні Юлії Шматенко. Друга сходинка п’єдесталу у Вікторії Калюжної – 1:11:50, а бронза у Євгенії Прокоф’євої, яка стала найгучнішим стаєрським відкриттям цього року, з результатом 1:12:14.

На марафонській дистанції перемогу здобули Андрій Олейник – 2:44:53, та Юлія Онищенко – 3:32:13. А на дистанції 5 верст (5,33 км) найшвидшими стали Василь Коваль – 15:17, та Ірина Бубняк – 17:42.