Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Усі про це мріяли, але ніхто про це не говорив вголос. І все ж це сталося: дві українки на п’єдесталі Чемпіонату Європи на дистанції 800 метрів.

Наталія Прищепа зробила неймовірне – захистила свій титул 2016 року і знову завдяки фантастичному фінішу (2:00,38). А Ольга Ляхова підтримала Наталку чудовим фінішним набіганням і здобула бронзову нагороду (2:00,79)!

Щастю дівчат не було меж! Читайте емоційні коментарі призерок!

Наталка

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

«Я дуже рада! Я дуже рада, що мій помаранчевий номер лідера залишається зі мною ще на два роки! Захищати титул, звичайно, важко. Коли ти йдеш з титулом на старт значно складніше, адже ти розумієш, що титул або залишиться з тобою, або ти його втратиш. Це в першу чергу непросто морально.

На останньому колі був момент, коли опинилася наче у «пастці», але слава Богу вилізла звідти. Не злякалася. Мені пощастило, що до моменту старту я зуміла заспокоїтися і якось тверезо оцінювала і обдумувала під час бігу ситуацію і бачила, хто мене і де закриває.

Коли побачила, що Оля третя, то була неймовірно рада, що на п’єдесталі буде дві українки! Це круто!

Якщо порівнювати фінал два роки і зараз, то емоційно важче зараз. А от тактично важче було 2 роки тому. Тоді я бігла на такому рівні не свою дистанцію. Так, у мене результат пішов, але я на такому рівні 800 не бігала і не особливо орієнтувалася, де краще виходити, де бігти швидше, де притриматися і як правильно розкластися по цій дистанції. Але за два роки досвіду трохи набралася, уже більше розумію, що і коли!»

Ольга

«Хочу подякувати усім, хто допомагав мені. Тим, хто допомагав у тренуваннях і тим, хто психологічно підтримував, моїй родині. А також тренеру, Томашу Левандовському, мені дуже подобається з ним працювати.

Забіг чітко пам’ятаю, я пам’ятаю, що я розпочала десь позаду, але потім постаралася розслабитися, тому що знала, що найголовніше – це фініш. І намагалася усі свої сили віддати на фініш. Загалом мені все вдалося, я стала за Наталкою, тому що знала, що вона буде виходити вперед і це було єдине місце, куди мені можна було проштовхнутися, бо там була просто шеренга людей і було нереально знайти бодай якусь щілину. Тож, таким чином, Наталка допомогла мені стати бронзовою медалісткою.

Щодо змін у тренуваннях, нещодавно вирішила працювати з психологом, відчувала що нібито чогось не вистачає у моїй підготовці. Це дуже хороший спеціаліст, він працює з нашими спортсменами – Еліною Світоліною, Денисом Берінчиком і ще багатьма. Буквально за тиждень до старту ми з ним почали працювати. Він дуже хороший фахівець плюс він не лише психолог, а ще й остеопат. Мені дуже пощастило з ним познайомитися!»