Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Маючи високі результати в сезоні, одразу двох українських бар’єристок було звільнено від кваліфікаційних забігів, але і півфінали не стали для них чимось складним. Анна Рижикова з першого місця в третьому забігу з найкращим часом змагань 54,82 прямує до фіналу, а Вікторія Ткачук з другого місця в своєму забігу та 5 результатом серед суперниць також змагатиметься за найвищі нагороди чемпіонату. Марія Миколенко, яка успішно подолала кваліфікацію, на жаль, не змогла пробитись в чільну вісімку, її результат 56,35 та п’яте місце в першому забігу.

Анна Рижикова

«Трохи хвилювалась, тому що це моє повернення на змагання високого рівень. Я знаю на що я готова, трохи незвично виступати, але склався хороший біг. Дуже сподобався трек: швидка доріжка, хороша погода. Сьогодні пощастило взагалі неймовірно, тому що виходила з готелю – така духота, думала буде важка розминка. Приїхала на стадіон – пройшов дощик і погода стала взагалі ідеальна для гарного результату, тож біг дався легко. Я очікувала сильнішого спротиву від суперниць, але всі, напевно, економили сили на фінал».

Ти вийшла з найвищим результатом у фінал!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

«Ну мені добре біглося, чому б не бігти швидко :)».

Хороший результат буде мотивувати, чи навпаки?

«Мені все одно, тому що приїхавши сюди всі мені говорили, що минулих разів дівчата, які починали з півфіналу не потрапляли в фінал, що потрібно було робити спеціальну якусь підготовку.. Але мені все одно, в мене своє налаштування, я готуюсь по-своєму. Те що дівчата , якось не так бігли.. у кожного свій шлях, і кожен по-своєму готується. Тому так само і перед фіналом – просто буду налаштовуватись на швидкий біг, і буде -що буде. Звісно, буду боротись за високі результати, за високе місце».

Я так розумію, що задача мінімум на цей чемпіонат ще не виконана?

«Фінал ще не відбувся, тому ніякої задачі – ні мінімум, ні максимум ще не виконано!»

Вікторія Ткачук

Розкажіть, які ваші враження? Легко дався півфінал?

«Я намагалась показати себе впевненіше. Переживала звичайно ж, хотілось потрапити напряму у фінал, це була моя головна мета на цьому чемпіонаті для початку. Задачу мінімум для себе я виконала, тепер буду намагатись виконати задачу максимум уже у фіналі – виконати PB. Максимум – це особистий рекорд, а там буде видно.. не хочу загадувати. Хочу покращити свій особистий результат».

Які по дистанції технічні нюанси? Які враження від стадіону?

«Від стадіону враження дуже хороші. Чудова підтримка, атмосфера тут дуже піднесена. Помилки звичайно були, як за моїми відчуттями, будемо потім аналізувати по відео, що ще можна покращити, але помилки є  – я їх відчуваю. Є над чим працювати Сподіваюсь, якщо все по технічних моментах складеться, то запас для покращення результатів ще є непоганий».

Марія Миколенко

Які емоції зараз, які враження залишились?

«Звичайно залишилися, ще й після таких змагань. Не можливо, щоб від змагань сліду ніякого не лишилося в серці, душі… Змагання дуже сподобались. Щодо бігу, то можу сказати, що по дистанції я шість бар’єрів зробила в п’ятнадцять кроків – це взагалі в моїй спортивній кар’єрі вперше, особливо на змаганнях. Не знаю, можливо, це трішки і вплинуло на сам результат, але на чотири сотих швидше, ніж у першому колі і десять сотих до особистого. Я вважаю, для мене це гарний результат, але на сьогодні його недостатньо, щоб пройти у фінал».

З чим було пов’язано це збільшення кількості кроків?

«Ну це взагалі добре, я думаю, це пов’язано з тим, що швидше почала дистанцію на перших бар’єрах і так далі подолала шість бар’єрів, але на фініші, на жаль, уже сил не вистачило, щоб набігти. Загалом задоволена, ввечері на стадіоні нереальна кількість людей, така підтримка, емоції просто вибухові».