Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Одразу шість українців мають в своєму активі норматив на чемпіонат Європи в Берліні. Висота в 2,26 за останні півтора з невеликим роки  підкорилась Богдану Бондаренку, Андрію Проценку, Юрію Кримаренку, Дмитру Дем’янюку, Дмитру Нікітіну та Віктору Лонському. А в світлі заяви Богдана про пропуск сезону 2018, боротьба за 3 путівки в Берлін обіцяла бути запеклою.

В фіналі ж зійшлись четверо власників нормативів. Дмитро Нікітін після посереднього результату в Тампере на ЧУ в Луцьку не з’явився. До позначки 215 у лідерів практично не виникало проблем, а от на 220 планка вже не була такою непорушною. Віктор, Юрій, а також Андрій Ковальов почали допускати помилки. Вже на 223 завершив змагатися Юрій Кримаренко, записавши собі в підсумки лише 220, а для Віктора Лонського на Андрія Ковальова висота 223 стала останньою успішною на цьому чемпіонаті. Як результат – четверте та третє місця відповідно за рахунок кращої різниці в спробах. Дмитро Дем’янюк та Андрій Проценко з другої спроби взяли і 226, що є повторенням нормативу на чемпіонат Європи, але вже наступна висота не встояла. Таким чином, золото їде в Херсон разом з Андрієм, також, як і у випадку із бронзою, за рахунок меншої кількості спроб.

Відчувалось, що можу стрибати вище. Мав брати 229, а можливо і більше, але трохи не вистачило розбігу, але це все нюанси, треба зі всіма незручностями справлятись. Погоджусь зі словами Богдана Бондаренка, що результат рівня 229 або 230 вже відсотків на 80% означатиме медаль на чемпіонаті Європі, тож треба боротись – підсумував чемпіон.

Незважаючи на пізній сезон цього року я не став експериментувати, перші змагання провів в Досі на етапі Діамантової Ліги. Поїхав туди дещо завантаженим, намагався розстрибатись, але проблеми з коліном після базового періоду не дали того зробити. Після – була невелика перерва, хотів гарно потренуватися, але знову ж проблеми з коліном внесли свої корективи. Зараз коліно себе почуває чудово, всі стрибкові тренування виходять добре, а от результатом на змаганнях поки не до кінця задоволений.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Заряд на Берлін бойовий, завдання мінімум – це виходити в фінал, а там вже буде конкуренція. Змагання на вулиці часто вносять елемент несподіванки: то вітер, до дощ. В 2009 році на ЧС в Берліні в фіналі взагалі була злива, багато спортсменів тоді не справились з умовами, тож треба бути готовим і до боротьби, і до погоди.

Таким чином, доля двох квитків в Берлін зрозуміла – це Андрій Проценко та Дмитро Дем’янюк, а от з третім квитком не все так однозначно. З одного боку маємо Віктора Лонського з минулорічним результатом 2,28 та 4 місцем на ЧУ та Юрія Кримаренко з минулорічним результатом 2,30 та 5 місцем ЧУ. Вже завтра, 22 липня все стане відомо!