Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Зовсім не жартівлива боротьба розгорнулась в молоті, як у чоловічому, так і у жіночому. Напружені звуки з сектору гомоном пробігались луцьким Авангардом, перемішуючи в собі гучні емоції спортсменів та брязкіт металу від потрапляння снарядів в мачти захисту.

Жінки вже в першій спробі відправили снаряди за позначку 60-ти метрів, немов би попереджаючи, що змагання будуть серйозними, а результати вагомими. Ірина Новожилова всі свої спроби виконала вдало, відпрацювала рівно в діапазоні 62-65 метрів, що дозволило їй взяти бронзу першості – 64,35. Альона Шамотіна ще з першої спроби заявила про чималі амбіції. Як результат – 66,68 в передостанній спробі та срібло ЧУ. Від Ірини Климець, як від господарки змагань, всі очікували ще вищого результату, і цей тиск дещо вплинув на спортсменку. В першій спробі Ірина не втрималась в секторі, в другій снаряд зачепив ствірку воріт, але вже з третьої спроби все пішло так, як треба, снаряди летіли під 70 метрів, а в четвертій спробі результат 69,96 приніс Волині золото.

У нас завжди напружена боротьба в секторі між трьома спортсменками і дуже важко справитись емоційно, – починає свою розповідь тріумфаторка змагань. Перша спроба була дуже результативна. Я бачила, що снаряд полетів на позначку 68, навіть 69 метрів, просто не змогла втриматись в колі, розізлилась. В другій був контакт снаряду з сіткою, але все ж 64 метри, це мене дещо заспокоїло і розслабило, я розуміла що з таким результатом потрапляю у фінал, і далі виконавши все вірно по техніці відправила снаряд на 69 метрів. 

На сьогоднішній день я задоволена результатом. Справа в тому, що підготовка пройшла не так, як ми хотіли, була 10-денна хвороба, яка і вибила мене з оптимального фізичного стану. Тож, ці три тижні перед Берліном хочеться попрацювати над швидкістю і виправити помилочки, які були на сьогоднішніх змаганнях. І хочеться показувати далекі спроби на чемпіонаті Європи. Вже хочеться реалізувати себе на стартах найвищого рівня, в тому ж Ріо та Лондоні, маючи чудову форму, я не змогла потрапити навіть до фіналу, була емоційно нестабільна, було багато технічних помилок. Зараз я зробила багато закордонних стартів за 70 метрів і стала більш впевненою в собі, в своїх силах та можливостях.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Вже завтра починаємо підготовку до Берліну, їдемо на олімпійську базу в Конча-Заспі, у мене вдома, на жаль, відсутні всі необхідні умови. Там і робитимемо всі необхідні приготування до основного старту сезону.

Не менш захопливим вийшло протистояння і в чоловічому секторі, хоча вже з першої спроби молодий представник славного роду молотобійців Гліб Піскунов відправив снаряд на недосяжну для суперників відстань – за 70 метрів. Цікаво, що всі спроби Гліба, окрім останньої були за 70 метрів, а найкращою стала третя -73,60.

Емоції Чемпіона України 2018 Гліба Піскунова

Переможна спроба Чемпіона України 2018 в метанні молота Гліба Піскунова.

Опубліковано Жорстка Атлетика П'ятниця, 20 липня 2018 р.

Ще одним спортсменом, чий снаряд подолав рубіж 70-ти метрів став Сергій Регеда, його 70,01 в п’ятій спробі забезпечили спортсмену срібну нагороду. Замкнув призову трійку Володимир Мисливчук з результатом 69,92 метри.

Володимир Мисливчук полірує снаряд для меншого супротиву повітрю

Підсумовуючи результати молоту, варто відзначити, що всі шестеро героїв ЧУ в Луцьку і будуть представляти Україну за три тижні в Берліні на континентальній першості.