Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Одеса за свою порівняно недовгу історію чула вже чимало епітетів, епітетів величних, захоплюючих та мелодійних. Перлина Чорного моря фактично є найбільшим містом на узбережжі моря шести країн, і, безсумнівно, найколоритнішим! Історії та билини оповили місто зі всіх сторін, назви її районів та визначних вулиць міцно увійшли в лексику кількох народів, а імена знаменитих одеситів знає весь світ. Певно, кожен, хто бодай одного разу бував в цьому місті, має власну, незабутню та трохи дивну історію з крутих берегів Чорного моря, а вже зовсім скоро Одеса поділиться новою порцією вражень, цього разу півмарафонських…

Найбільша бігова подія

Статус найбільшого міста на всьому чорноморському узбережжі просто вимагає мати і найбільшу бігову подію! Цікаво, що лише кілька міст можуть поконкурувати з Одесою за пальму першості. Це передусім турецький Трабзон та кубанські Сочі, в той же час болгарська Варна та грузинське Батумі лишаються далеко позаду (а про сусідню до Одеси Румунію навіть сказати нічого)! І лише уявіть перспективу 3rd Odesa Half Marathon отримати статус першого в чорноморському регіоні півмарафону з чотиризначною кількістю фінішерів, стати лідером та взірцем розвитку для всіх конкурентів!

Одеса рекордсменка

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Легкоатлетична історія Одеси має чимало визначних прізвищ та результатів! Чого вартує лише той факт, що рекордсмени України на 800 метрів пов’язані з Одесою. Це легендарна Надія Олізаренко з другим результатом за всю історію цієї дистанції у світі серед жінок та Леонід Масунов, чий рекорд країни стоїть вже добрі 34 роки!

Що ж стосується дворічної історії Одеського півмарафону, варто відзначити поки що єдиного, і в той же час дворазового переможця Юрія Грицака з рекордом траси 1:07:34. У жінок першою переможницею стала Олена Федорова, але вже наступного року прізвище і рекорд траси оновились – одеситка Валентина Полтавська подолала спекотну трасу за 1:20:42! І вже зовсім скоро ми дізнаємось прізвища нових переможців та вболіватимемо за оновлення рекордів трас.

Траса здоров’я

Одеса може похизуватися і найдовшою спортивною спорудою України – Трасою здоров’я: велосипедною та біговою доріжкою, яка в’ється понад пляжами від парку Шевченка і стадіону “Чорноморець” і з’єднує пляжі “Ланжерон” та “Аркадію”. Це така собі спортивна Мекка Одеси, місце де загартовуються марафонці на численних тренуваннях та змаганнях.

Сімейний аргумент

Море та півмарафон – унікальне явище для всіх охочих поєднати приємне з ще більш приємним! Якщо ви розриваєтесь в бажанні зробити перший старт сезону і відпочинком з сім’єю на морі – тоді 3-й Одеса півмарафон саме для вас! Більше того, розмаїття дистанцій, не рахуючи півмарафону, дозволить розділити емоції як з колегами в півмарафонській естафеті на двох, так і на чотирьох, або навіть сім’єю в однойменному забігу. В поєднанні з вихідними на День Незалежності спокійним лишиться і ваш керівник, який також запланував стартувати в Одесі!

На спеку нам байдуже! По дистанції буде розміщено дві зони з прохолодним освіжаючим душем, а на фініші бочки з льодом! На фото чинний рекордсмен України з бігу на 1500 метрів Іван Гешко під час попереднього Одеського півмарафону.

Nota Bene. Почастуватись автентичною південною кухнею та пірнути в море після літнього старту вартує дорогого!