Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

У мешканців Дніпра є стійка віра в майбутнє міста в статусі столиці України. У цьому переконані всі, навіть у популярній пісні співають, що кияни мають берегти нерви, і хоча Дніпро поки не перший, але він в той же час і не другий. Погодьтеся, цікава логіка! Поспішаємо вас запевнити у відсутності будь-якого гумору в цих словах, особливо, якщо говорити через призму спортивної складової. І нерви мають берегти не лише в Києві, але й в Харкові, Одесі та Львові!

Минулого року в Дніпрі пройшов 3-й за кількістю фінішерів в Україні марафон та 4-й півмарафон! Більше того, за результатами 2017 року Дніпро стало 3-м у рейтингу найбільш бігових міст України. Усього на дистанціях марафону та напівмарафону там фінішувало 1198 спортсменів, а безсумнівним локомотивом став 2th Interpipe Dnipro Halfmarathon, де фінішу дісталися 668 півмарафонців. І це при загальній кількості учасників бігового свята в 2,5 тисячі! Захоплює? Нас також! Давайте разом проаналізуємо причини такого успіху!

Траса і компактність

Площа Героїв Майдану – обрана місцем стартового містечка. Певно, це одна з найвідоміших площ країни, в будь-якому випадку її важко сплутати з чимось іншим. Уся дистанція компактно розміщена на правому березі Дніпра (не міста, річки, не плутайте), що в першу чергу вплинуло на перепад висоти. Точніше сказати, перепадів тут практично немає – всі події розвиваються між 56 і 64 метрами над рівнем моря, ні більше, ні менше, організатори за це ручаються!

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Естафетна траса

Цікавою особливістю траси є два кола. Авжеж, марафонці умовно поділені на два табори – ті хто не любить бігати колами, і безпосередньо “упороті” бігуни, яким все одно (редакція Жорсткої Атлетики відносить себе до останніх). Але в цій ложці дьогтю з двома колами є і цілком пристойна бочка меду – це практично ідеальні умови для естафети. У випадку естафети на двох, кожен з учасників пробігає практично однакову трасу, в таких умовах змагання відбуваються не лише з командами суперницями, але й між кожним з учасників однієї команди. Тож, дніпровська естафета ідеальна можливість позмагатися зі своїм запеклим біговим товаришем! А що стосується естафети на чотирьох – це чудова нагода відчути себе (команду) чотириступеневою ракетою та направитись до космічних цілей!

Тут дійсно дуже гарно!

Космос і туризм

До набуття Україною Незалежності в 1991 році Дніпро було закритим містом для іноземців. Цікавий факт, чи не так? І все це через космічні штучки, які роблять у цьому місці чи не найкраще в світі! Навіть Ілон Маск вважає дніпровські ракетоносії чи не другими в світі. Наївний. Але варто сказати чесно: ті іноземці втратили дуже багато!

Для щасливчиків, які вже мають на руках реєстрації, до або ж після змагань відкриється дуже цікавий туристичний Дніпро: Аерокосмічний музей, парк ракет, пішохідні бульвари, казковий Монастирський острів та нічна Дніпровська набережна, яка без перебільшень є найгарнішою в країні!

Рекорд

Дніпро є рідним містом для чинного рекордсмена України з півмарафонського бігу, легендарного короля європейського кросу Сергія Лебедя, який ще в 2003 році показав грандіозні 1:01,51! У перекладі на людську мову це значить, що середня швидкість Сергія склала 2 хвилини і 55 секунд на всій дистанції! А як вважаєш ти, наш любий читачу, який час буде у тебе на фінішу 3rd Interpipe Dnipro Halfmarathon 2018?

Сергій проти Мо