Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Квітневі температурні рекорди передали естафету більш м’якому травню, а весняний марафонський сезон поступається місцем літньому триатлонному. І хоч, зазвичай, на показники термометра впливають кліматичні явища з півночі та півдня або з заходу та сходу країни, сьогодні вся увага зосереджена на її центрі.

А саме на Полтаві, яка порівняно нещодавно долучилась до когорти триатлонних міст і 16-17 червня вже вдруге проявить гостинність для учасників Відкритого чемпіонату України з триатлону на спринтерській дистанції. А цю дисципліну є усі підстави вважати однією з найвидовищніших, завдяки шаленій динаміці та невеликим дистанціям у кожному з трьох видів, які під силу кожному.

Учасникам змагань потрібно буде проплисти 750 метрів, подолати 20 кілометрів на велосипеді і пробігти 5 кілометрів, без повторів та перерви на рекламу.

На одній хвилі з профі

Для професійних спортсменів цей старт є відбірковим на Чемпіонат Європи зі спринту, тож можна сміливо очікувати на приїзд лідерів збірної України, а також колег по цеху з інших країн, які не проти скласти їм конкуренцію.

Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club
Біговий клуб у Києві - Track & Speed Club

Та окрім можливості спостерігати за боротьбою у воді, в пелотоні та стаєрському бігу, організатори обіцяють зробити все можливе, щоб кожен міг долучитися до цього динамічного виду спорту як учасник. Тому вранці, перед стартом профі, усіх охочих запрошують випробувати себе на тій самій дистанції в заліку для аматорів. Для цього є досить вагомі аргументи, до яких переходимо просто зараз: безалкогольне пиво на фініші! Ну добре, якщо цього недостатньо, тоді читайте далі.

Жодних причин відмовлятися

Спринтерський формат триатлону дає можливість кожній людині “примірятись” до цього виду спорту і “заразитися” цим шаленим вірусом. Потенційні учасники без велосипеду зможуть його взяти напрокат в місцевому “Велоцентрі” і отримати необхідну технічну допомогу, як у стартовому містечку, так і на дистанції. А якщо ви не готові подолати всю дистанцію самостійно, можна зібрати естафетну команду (3 учасники – на кожен з видів) і поборотись в командному заліку. При цьому медалі фінішерів отримують всі учасники команди. Заманлива пропозиція?

Тільки краще

Порівняно з минулим роком, був проведений ремонт асфальту, частково змінена траса, а кількість кіл для зручності учасників зменшена з п’яти до трьох, щоб зробити велоетап більш швидкісним. Зелений та рівнинний маршрут пролягатиме поблизу річки Ворскла, а зміщення старту на 2 тижні вперед (минулого року змагання проводились на початку червня) дозволить комфортно плисти без гідрокостюмів; шапочка для плавання при цьому входить до стартового пакету. Таким чином, шанси на успішний фініш для всіх, хто готовий випробувати себе водою, велосипедом та бігом збільшені до максимуму.

Хто ці люди

Самі ж організатори встигли зарекомендувати себе як команда досвідчених фахівців не лише у своїх професійних галузях, а й у якості надійних партнерів для організації спортивних заходів. Окрім змагань з триатлону, Максим Кривенко та Дмитро Геращенко разом із своєю командою NewRun добре знайомі бігунам (і Жорсткій Атлетиці) завдяки Гран-Прі Нова Пошта серії з чотирьох бігових стартів в Сумах, Полтаві, Чернігові та Черкасах, за підтримки компанії Нова Пошта, а також іншим спортивним заходам в Полтаві. До прикладу, минулого року змагання з триатлону обслуговувала команда з семидесяти волонтерів, тож підхід до справи більш ніж серйозний, а завдяки зростаючій популярності досить молодого олімпійського виду організатори очікують на вагомий приріст нових учасників.

Останній аргумент

Зручне залізничне сполучення Полтави з іншими містами це ще один аргумент, щоб внести цей старт в свій календар, а для гостей міста організатори запланували екскурсійну програму (за бажанням, звісно), тож спортивний вікенд неодмінно вдастся поєднати з відпочинком.

А якщо буде змога залишитись ще на день, в неділю на тій же спортивній локації можна буде повболівати за естафетні команди серед профі. Формат обіцяє бути супердинамічним і надемоційним – 4 х (0.3-8-2). Тобто, кожен з чотирьох учасників команди долатиме триатлонну дистанцію (300м плавання, 8км вело, 2км біг) і передаватиме естафету наступному учаснику. 

Офіційний регламент змагань з’явиться найближчим часом, а реєструватись любителі триатлону мають змогу вже зараз на сайті newrun.com.ua.

Всім триатлон!